Львів’яни щодня гостинно приймають співгромадян зі сходу України, тому вже потребують сприяння в цьому

22:17 13 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Як пояснила голова ЛОДА Ірина Сех, йдеться про виплату санаторіям і пансіонатам кредиторської заборгованості з Фонду соцстрахування, бо їм погрожують відключенням світла й відмовляються давати продукти в борг.

Агенція «УНН» інформує сьогодні, 13 липня, в повідомленні «Львівщина прийняла чергову групу переселенців зі Сходу і просить Київ про допомогу»:

Львівщина прийняла чергову групу переселенців зі східних областей України, на цей раз – з Луганщини. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації з посиланням на голову Львівської ОДА Ірину Сех, передає УНН з посиланням на «ОстроВ».

За її словами, 37 дітей шкільного віку в супроводі п'ятьох дорослих приїхали з Луганська поїздом, а ще 54 людини приїхали самостійно різними видами транспорту.

«Щодня Львівщина приймає 60-80 чоловік, в останні дні – це переважно жителі Луганська та Луганської області, де відбуваються військові дії», – сказала І.Сех.

Вона зазначила, що все тимчасове переміщені особи із зони АТО проживатимуть у закладах соціальної сфери, реабілітаційних центрах та гуртожитках області. Також, за словами Ірини Сех, організована робота щодо забезпечення їх гуманітарною допомогою та продуктами харчування.

Водночас, І.Сех акцентувала, що в умовах, коли ситуація на сході загострюється, і кількість переселенців росте, Львівська ОДА змушена звертатися до центральних органів влади з координації тимчасового переселення із зони АТО.

«Ми звертаємося до уряду щодо надання фінансової допомоги Львівщині, яка першою почала приймати переселенців. Також ми просимо вирішити ще одну проблему, яка стосується санаторіїв і пансіонатів, які надали притулок жителям сходу. Йдеться про виплату їм кредиторської заборгованості з Фонду соціального страхування. Через ці борги заклади не можуть нормально функціонувати, їм погрожують відключенням світла і постачальники вже відмовляються давати продукти в борг», – підкреслила І.Сех».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів