Львів’яни пікетували генеральне консульство РФ спільно з білорусами

21:12 27 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

У Львові відбулася в День героїв Білорусі акція під стінами російського консульства.

Львів’яни спільно з білорусами пройшли колоною від центру міста до російської дипломатичної установи. Головна їхня вимога – закрити консульство у Львові.
Петицію з такою самою вимогою напередодні зареєстрували на сайті міськради. Щоб узяти участь в акції, дехто з учасників приїхав спеціально з Білорусі.

«На жаль, сьогоднішня влада в Білорусі абсолютно проросійська, і вона може затягнути Білорусь у вельми страшні події. Та «імперія зла», яку створює зараз Володимир Путін, загрожує всій європейській цивілізації. І ті події, які були в Азовському морі, можуть бути прелюдією до значно страшніших подій», – зазначив учасник акції з Білорусі В'ячеслав Сівчик.

«Прийшли під стіни генерального консульства Російської Федерації так званої, тобто Московії, у Львові. З вимогою закрити це представництво як резидентуру московських спецслужб, як осідок агентурної діяльності, шпигунства, антиукраїнської пропаганди і потенційне джерело тероризму на території нашого міста», – пояснив співорганізатор акції Юрко Антоняк.

27 листопада у Білорусі вшановують своїх героїв, адже саме цього дня 1920 року почався Слуцький збройний чин – національно-визвольне повстання проти більшовиків за оборону незалежності Білорусі.

Про це повідомили у вівторок, 27 листопада, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів