Львівські волонтери відправили на схід України ще три автомобілі з допомогою для бійців

11:41 16 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Назар Волянський / «Gazeta.ua»

Підприємці від польської організації «Відвертий діалог» подарували українським військовим мікроавтобус «Ford Transit».

«14 лютого о 23.00 зі Львова на схід України волонтери з громадської організації «Рабів до раю не пускають» повезли допомогу бійцям в зону АТО. Усе зібране активісти передадуть до Слов'янська, Артемівська, а також в Дебальцево», – повідомив учора, 15 лютого, журналіст інтернет-видання «Gazeta.ua» Назар Волянський, конкретизуючи при цьому:

Керівник громадського формування «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський каже:

«Підприємці, які продають військову амуніцію, безкоштовно віддали нам тактичні окуляри, тактичні рукавиці, взуття, одяг і передали 30 блоків цигарок. Місцеві жителі позносили до штабу закрутки, цигарки, воду, засоби індивідуальної гігієни.

Назбиралося 2 мікроавтобуси і легковий автомобіль. Представники фармацевтичних закладів передали медикаменти.

У свято Дня Валентина у Львові зібрали велику кількість валентинок, яких передадуть солдатам. Від отця Степана з Італії отримали вервички для солдат».

Перед кожною поїздкою активісти отримують інструктаж з техніки безпеки у військових, як себе вести в різних ситуаціях. Зараз на схід виїхало 7 чоловік, а повернуться вони за планом у вівторок. Активіст громадського формування Ігор Очабрук каже:

«Страх звичайно, що є, але ми свідомо розуміємо, за що ми взялися і що мусимо нашу місію виконати до кінця. Якщо ми наближаємося до зони АТО увечері, то ми ночуємо у Харкові і вранці в'їжджаємо у зону АТО, адже це дуже безпечно.

З початком військових дій, як ми тільки починали возити допомогу – був страх, а зараз він вже пройшов, можливо тому, що звикли. Зараз небезпека більша, адже коли приїжджаємо в зону АТО, чуємо постріли, снаряди розриваються по дорозі».

Активісти зв'язуються із громадськими організації Польщі, Італії та привозять на територію України усю допомогу, яку дають. Усе, що зараз повезли на схід, збирали два тижні. Іван додає:

«Підприємці від Польської організації «Відвертий діалог» передали нам в подарунок мікроавтобус «Ford Transit», там ми його і залишаємо.

Їдемо у зону АТО трьома машинами, а повертаємося двома. У військові госпіталі теж веземо ліки, ми передамо їх в Артемівський госпіталь і також в медичну частину в Дебальцево і Лисичанськ. Щотижня на схід від нас їде допомога, але цього разу затрималися із ремонтом мікроавтобуса».

Громадські активісти з організації «Рабів до раю не пускають» звертаються до всіх небайдужих з проханням долучитися до збору допомоги бійцям, які перебувають на передовій. Приносити речі усі охочі можуть на Підмурну, 5, а переказати кошти можна за номером 4731 2171 0638 0296 – Спринський Іван Мирославович».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів