Львівські «ліві» анонсували у Москві 9-травневу телевізійну картинку для Кремля

21:58 1 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Галина Терещук / radiosvoboda.org

Як повідомив комуніст Олександр Калинюк, «давали інтерв’ю на телеканалі «Россия 1» щодо рішень Львівської міськради про заборону використовувати символіку під час Дня Перемоги».

Керівник «Антифашистського комітету Львівщини», комуніст Олександр Калинюк, і голова Львівської обласної організації ветеранів України Тимофій Махоньок побували з візитом у Москві, де давали інтерв’ю для телеканалу «Россия 1» щодо прийдешнього святкування у Львові 9 травня. Про це Калинюк розповів 1 травня у коментарі IA ZIK:

«Давали інтерв’ю на телеканалі «Россия 1» щодо рішень Львівської міськради про заборону використовувати символіку під час Дня Перемоги. Нас питали: «Як ви будете святкувати, якщо забороняють?».

Я сказав, що я їх (Львівську міськраду. – ZIK) і питати не буду. В Україні діє закон «Про увічнення перемоги у Великій вітчизняній війні», який дозволяє використовувати символіку періоду Великої вітчизняної війни та копію Прапора Перемоги.

Мені не може міська рада заборонити використовувати символіку, тим більше, що я виграв суд у 2012 році з цього питання. Символіку дозволяє використовувати закон, а рішення Львівської міськради не може скасувати норму закону».

За словами Калинюка, окрім спілкування з російськими журналістами, не відбулося більше жодних зустрічей. Як зазначив Калинюк, цьогоріч львівські ліві відзначатимуть 9 травня традиційно на Пагорбі Слави. Детальний план заходів буде відомий пізніше.

«Щодо 9 травня має відбутися зустріч в ЛОДА, щоб дізнатися, що вони планують і підлаштуватися під їх заходи. Зустріч мала відбутися 28 квітня, але оскільки ми виїжджали в Москву, то перенесли цю зустріч. Попередньо плануються заходи на військовому меморіалі на Пагорбі Слави», – розповів комуніст.

Щодо символіки, комуніст налаштований рішуче та заявляє, що червоні прапори обов’язково будуть. «Символіка дозволена законом. А чого я маю її не використовувати. У мене вся сім’я воювала – дідусь, батько, рідний брат, батько дружини. Чому я не маю права вшанувати їх пам’ять?!», – заявив Калинюк.

Про це повідомляє сьогодні, 1 травня, Західна інформаційна корпорація.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів