Львівські десантники точно й професійно відбивають атаки терористів на аеропорт Луганська (оновлено)

18:50 5 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukr-online.com

Про це повідомив у суботу співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Сайт «Інформатор.su» передає сьогодні, 5 липня, в повідомленні «Луганський аеропорт під повним контролем української армії»:

«Про це повідмоляють українські солдати з гарнізону луганського аеропорту. Всі заяви сепаратистів про взяття луганського аеропорту не відповідають дійсності.

Український гарніон не поніс жодної втрати, в той час як сепаратисти заявляють про 7 знищених БТР. Як і раніше, бойовики обмежуються поодинокими мінометними обстрілами, що за словами солдат, «не влучили і в собачу будку».

Нагадуємо, що сепаратисти активно покидають зайняті раніше міста, в часності Краматорськ та Слов’янськ, і концентруються в Луганську та Донецьку, які вони планують перетворити у фортеці, щоб дати остаточний дій українській армії».

Агенція «Гал-інфо» передає сьогодні, 5 липня, в повідомленні «Львівські десантники в Луганському аеропорту вступили в артилерійську дуель із терористами, – Снєгирьов»:

«Тривають постійні обстріли Луганського аеропорту, який нині під контролем львівських бійців 80-ї окремої десантної бригади з Львівщини. Обстріли терористи ведуть не лише із мінометних установок, але й із установок реактивного вогню «Град». 

Про це Гал-інфо розповів Дмитро Снєгирьов, активіст з Луганська, співголова Громадської ініціативи «Права Справа». Як зазначив політик, львівські десантники точно та професійно відбивають атаки терористів, працюють по квадратах та завдають ворогу великих втрат.

«Фактично зараз йде артилерійська дуель між львівськими десантниками та проросійськими терористами. Хлопці завдали терористам великих втрат. Вранці в район Камброду на місцевий цвинтар вивезли два КамАЗи з трупами терористів. Їх поховали у братській могилі», – розповів Дмитро Снєгирьов.

Як зазначив політик, серед львівських десантників втрат немає. Він також додав, що терористи ведуть обстріл із облвоєнкомату, Східноукраїнського університету та з містечка ВАУШ.

«Учора була інтенсивна стрілянина і районі сіл Красний Яр, Велика Вергунка та в районі аеропорту. Водночас, спроби звинуватити українську армію у обстрілі цивільних обєктів немають підґрунтя, адже в районі автовокзалу зосереджено велике скупчення важкої техніки терористів. Бойовики застосовують підступну тактику і виставляють вогнені позиції у житлових кварталах Луганська», – зазначив Дмитро Снєгирьов.

Він також додав, що цієї ночі по Луганську пересувалася важка техніка терористів. Тривають запеклі бої у прикордонних районах. Сили АТО стискають кільце та беруть під контроль Краснодон». 

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 5 липня, в повідомленні «Терористи обстріляли аеропорт Луганська з «Граду» та почали будують нові блокпости, – джерело»:

«Сьогодні близько 12 ранку терористи в Луганську знову обстріляли летовище з «Граду». Як повідомляє джерело ТСН,  даних про втрати немає – ні з боку силовиків, ні з боку терористів.

Повідомляється, що військові бачили танки та КамАзи, що їхали до Луганська  з боку кордону з РФ та з боку Алчевська. Джерело зазначає, що за різними підрахунками, у Луганську зараз від 5 до 8 тисяч бойовиків. Коли бойовики потрапляють до міста, вони перевдягаються у цивільний одяг.

Зараз терористи активно укріплюють в'їзди до міста, будують нові блокпости – все виглядає так, що вони готуються до оборони. Є інформація, що у соцмережах терористи посилено шукають військового пілота.

Нагадаємо, Тимчук попереджає, що до вечора Луганськ і Донецьк будуть забиті терористами».

Своєю чергою, сайт «Informator.lg.ua» розповів сьогодні, 5 липня, в повідомленні «Новий напад на Луганський аеропорт, тепер з використанням танків»:

«Бойовики напали на Луганський аеропорт, в обстрілі взяли участь танки. Бойовики провели обстріл позицій українських військових.

Напад тривало близько 10 хвилин, постраждалих серед десантників немає. Очікується повторний напад. Повідомляє джерело у ЗСУ. 

Нагадаємо, що в ніч з 4 на 5 червня терористи ЛНР обстріляли позиції українських десантників у міжнародному аеропорту Луганськ з установок град.

Тим часом телеканал «112 Україна» інформує сьогодні, 5 липня, в повідомленні «У «ЛНР» заявляють про знищення в аеропорту літака Іл-76 і 7 БТРів української армії»:

«У «ЛНР» заявляють про знищення в аеропорту літака Іл-76 і 7 БТР української армії», – повідомляє прес-служба «ЛНР».

«Протягом всього вчорашнього дня противник вів інтенсивний артилерійський і мінометний вогонь по населених пунктах Олександрівськ і Велика Вергунка. Ближче до вечора підрозділи української армії, в тому числі і танки, намагалися осісти в районі Червоного Яру, але були вибиті звідти підрозділами армії ЛНР. У відповідь українські війська нанесли удар по позиціях луганчан з систем залпового вогню «Град». Дії сухопутних військ агресора прикривали три вертольоти МІ 24», – розповіли в «ЛНР».

Як повідомляють в прес-службі, потім українська армія спробувала атакувати місто з трьох напрямків: Червоний Яр, Металіст, Олександрівка, підкреслюючи, що всі атаки були успішно відбиті армією «ЛНР».

«Ворог був обстріляний з важких мінометів і систем залпового вогню «Град», втративши в районі аеропорту ІЛ-76, 7 БТРів, мінометний розрахунок, одну зенітну установку ЗУ-23-2, п'ять автомобілів і близько сотні бійців», – заявляють в «Луганської народній республіці»

Натомість агенція «УНН» інформує сьогодні, 5 липня, в повідомленні «У РНБО перевірять інформацію про обстріл аеропорту у Луганську»

«Рада національної безпеки не володіє інформацією щодо обстрілу аеропорту у Луганську, яка раніше поширювалася бойовиками. Водночас у РНБО пообіцяли перевірити ці дані.

Про це під час брифінгу сказав речник РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент «УНН». «Ми не маємо інформації, але цю інформацію обов’язково перевіримо», – зазначив він.

Вся інформація, яка поширюється терористами і ватажками бандоформувань, «має обов’язково характер, аби ввести український народ в оману і налаштувати його проти українських військових».

«Тому до цієї інформації, яка розповсюджується бойовиками, ми ставимося дуже обережно», – підкреслив речник РНБО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів