Львівські десантники підірвали пост в аеропорту Донецька, щоб зробити барикаду й захиститися нею (відео)

21:51 13 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Боєць 80-ї аеромобільної бригади повідомив у вівторок: «Треба конкретно відвойовувати і закріплятися на тих позиціях, де зараз стоять росіяни: старий термінал, церква й інші позиції».


Відео: «Громадське телебачення»

«Громадське телебачення» передає сьогодні, 13 січня, в повідомленні «Втрачено третину території нового терміналу аеропорту, – боєць 80-ї бригади»:

«Внаслідок сьогоднішніх боїв у донецькому аеропорту українські військові втратили третину території нового терміналу. Про це в ефірі «Громадського телебачення» розповів один із бійців 80-ї аеромобільної бригади.

Зокрема він повідомив, що два пости у новому терміналі наразі зруйновані російськими танками. Ще один пост підірвали українські військові, щоб зробити барикаду та захиститися від обстрілу.

Одночасно наказу відвойовувати втрачені пости від командування бійці не отримували. «Територія втрачена, там треба конкретно відвойовувати і закріплятися на тих позиціях, де зараз стоять росіяни: старий термінал, церква й інші позиції», – наголосив співрозмовник «Громадського телебачення».

Натомість телеканал «112 Україна» передає сьогодні, 13 січня:

«Ситуація в аеропорту критична, триває масштабний обстріл. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив спікер «Правого сектора» Артем Скоропадський. Дослівно ж він розповів:

«Зараз повідомляють, що такого обстрілу з часу перебування українського добровольчого корпусу «Правий сектор» в аеропорту взагалі не було і сепаратисти використовують якусь нову зброю. Ми ще не розуміємо, що це за зброя, якась зброя великого калібру.

Ситуація критична і такого масштабного, серйозного обстрілу аеропорту не було. Я нагадаю, що сьогодні з ранку зруйнували вежу в донецькому аеропорту, знищили повністю. Обстріли тривають і після 17.00 години, нічого не змінилося».

Про це повідомляється у вівторок на сайті телеканал «112 Україна».

Як інформував «ЩЛ», 6 січня «Телеканал новин «24» повідомив, що на територію залишків донецького летовища увійшли 50 бійців 80-ї аеромобільної бригади зі Львова», які обороняють аеропорт з одним ріжком набоїв кожен, а також тримають позиції у Водяному неподалік аеропорту, сьогодні ж захисникам аеропорту Донецька висунули ультиматум – відступити до 17:00, звідти вже евакуйовано у вівторок шістьох поранених, начальник головного командного центру Генерального штабу Збройних сил України генерал Богдан Бондар запевнив у вівторок, що головне летовище Донеччини – під прикриттям підрозділу важкої артилерії калібром 152 міліметрів і батареї РСЗВ «Град»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів