Львівська облдержадміністрація запрошує долучитися до формування громадської ради при ЛОДА

10:16 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, в ЛОДА розпочато процедуру створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при обласній державної адміністрації.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову», що в ЛОДА розпочато процедуру створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при обласній державної адміністрації. У повідомленні також конкретизують:

«Згідно з рішенням колегії громадської ради, яка відбулась 26 листопада, ініціативна група складатиметься із 12 осіб, серед яких 5 представників діючої громадської ради, 5 представників громадських організацій, котрі не є членами громадської ради, і 2 представників департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.Запрошуємо до співпраці представників інститутів громадянського суспільства, які мають досвід організаційної роботи, та не є членами громадської ради при обласній державній адміністрації.

Пропозиції приймаються на електронну адресу департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації uwp@loda.gov.ua до 8 грудня 2014 року. Ініціативна група впродовж 30 днів зобов’язана підготувати порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, визначити дату, час та місце проведення установчих зборів для формування нового складу громадської ради.

Контактна особа: Безушко Станіслав Андрійович (тел. 261 27 40). Детальніша інформація за наступним посиланням: http://loda.gov.ua/gromadanska_rada:

«На виконання постанови Кабінету Міністрів України № 996 від 3 листопада 2010 року «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» 10 лютого 2011 року рішенням установчих зборів створено першу громадську раду при Львівській обласній державній адміністрації у складі 192 особи, повноваження якої закінчились 10 лютого 2013 року.

26 лютого 2013 року відбулися установчі збори з формування нового складу громадської ради. Відповідно до Положення про громадську раду при Львівській обласній державній адміністрації – усі представники інститутів громадянського суспільства, що подали документи встановленого зразка та зареєструвались на установчих зборах стали членами громадської ради, а це 225 осіб.

12 березня 2013 року відбулися перші збори громадської ради, на яких обрали голову громадської ради – Бермеса Зеновія Миколайовича, секретаря – Папірник Ганну Степанівну та заступника голови громадської ради – Срібного Василя Михайловича.

Громадська рада утворила 26 комісій, відповідно до структури обласної державної адміністрації. Голови комісій утворюють Колегію громадської ради, на засіданнях якої розглядають питання щодо організації роботи громадської ради.

Протягом 2013-2014 років громадська рада при обласній державній адміністрації провела 7 засідань (протоколи). Члени громадської ради щотижнево беруть участь у експертних відео-конференціях із центральними органами виконавчої влади. Відеозвіт про роботу Громадської ради за 2013 рік.

До 10 грудня 2014 року громадська рада зобов’язана утворити ініціативну групу з підготовки установчих зборів (орієнтовна дата проведення засідання громадської ради щодо утворення ініціативної групи 26-27 листопада 2014 року). Відповідно, до 10 січня 2015 року Львівська обласна державна адміністрація оприлюднить на своєму офіційному сайті та в інший прийнятний спосіб підготовлене ініціативною групою повідомлення про час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, ім’я, електронну адресу і номер телефону відповідальної особи.

16 лютого 2015 року буде припинено прийняття заяв від інститутів громадянського суспільства для участі в установчих зборах. 26 лютого 2015 року заплановано проведення установчих зборів щодо формування нового складу ради.

Інформація про інші заходи за участі членів громадської ради на нашій сторінці у «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів