Львів подвоїть свою територію завдяки селам, які увійдуть в ОТГ

20:23 12 травня 2020 р.

Фото до новини

Львів очікує отримати рішення уряду щодо ОТГ упродовж 2 тижнів.

Про це сьогодні мер Львова Андрій Садовий розповів під час «онлайн-зустрічі» з Георгом Мільбрадтом — спеціальним посланником уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні.

Він, зокрема, зазначив, що попередньо йдеться про орієнтовно 50 тисяч нових мешканців та розширення території міста вдвічі.

Уже через тиждень-два очікуємо на рішення уряду щодо об’єднаної територіальної громади Львова. У разі позитивного рішення, це дасть можливість збільшити територію міста, фактично, вдвічі та отримати близько 50 тисяч нових мешканців", — зазначив міський голова.

У відповідь на запитання німецького експерта про те, чи достатнім є потенційне розширення для Львова, мер міста зазначив, що йдеться про орієнтовно 70% територій, на які розраховувало місто. Однак, на цьому міськрада Львова не зупинятиметься. «Ми хочемо показати, наскільки таке приєднання буде успішним. А вже тоді можна говорити про подальше об’єднання громад», — підкреслив він.

Георг Мільбрадт, натомість, зазначив, що давно цікавиться темою децентралізації в Україні та слідкує за Львовом: «Я радий чути, що Львову вдається, і що, шляхом переконань, об’єднання з великою кількість громад є можливим», — зауважив він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів