Львів налагоджуватиме співпрацю з угорським містом

13:05 26 червня 2018 р.

Фото до новини

У вівторок, 26 червня, відбулась зустріч міського голови Львова з мером міста Ніредьгаза Ференцом Ковачем.

У прес-службі Львівської міськради повідомили у вівторок, 26 червня: «Львів налагоджуватиме співпрацю з угорським містом Ніредьгаза. Про це сьогодні було домовлено між мерами двох міст – Андрієм Садовим та Ференцом Ковачем. Обговорено, зокрема, можливості співпраці у сфері культури, туризму на сприяння налагодженню бізнес-контактів підприємців з обох міст».

Ференц Ковач запевнив: «Дозвольте мені висловити вам захоплення вашим містом. Ми мали змогу прогулятись вулицями Львова. Я був тут у 2001 році і мушу відзначити разючі зміни у вашому місті. Я, як міський голова, бачу, яка робота була проведена. Я знаю, що наші жителі залюбки їдуть у ваше місто, і у нас є багато візитерів з України. І це чудовий привід, щоб налагоджувати і розвивати більш тісну співпрацю і в туризмі, і в сфері культури, і в економіці. У нас є місцеве самоврядування українців в місті. І ми їх активно підтримуємо. Вони є учасниками різноманітних подій. Ми гарно співпрацюємо»

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Вітаю вас, пане мер, в нашому місті. Я колись був у Ніредьгазі і вона справила на мене дуже приємне враження. Сподіваюсь, вдасться приїхати до вас ще, можливо, з сім’єю.
Я думаю, що можливостей для співпраці є дуже багато. Ми торік прийняли понад 2,5 млн. туристів. Це є добра динаміка. Маємо багато івентів, фестивалів, форумів. Тому навіть для обміну досвідом варто налагоджувати контакт. Ми маємо Форум самоврядування, Туристичний форум, Форум медіа. Це добрі майданчики для обміну досвідом. Я би хотів, щоб подорож до Львова подарувала вам любов до нашого міста. Тому що воно має особливу атмосферу. Тут хочеться просто гуляти і насолоджуватись. Приїжджайте до Львова не лише у справах, але і для відпочинку»

«На завершення розмови міський голова Львова подарував колезі з міста Ніредьгаза Ференцу Ковачу Ювілейну монету із зображенням Короля Данила, а також книжку про Львів. Опісля зустрічі відбулась презентація проектів міста Ніредьгаза у кафе «Ратуша», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів