Львів мінують у 10 разів частіше, ніж торік, Харків – у 4 (відео)

17:16 8 грудня 2014 р.

Фото до новини

У 2013 році Харків отримав 21 дзвінок про замінування, Львів – 10. У 2014 вже у Харкові зафіксували 86, у Львові – 102. У Харкові в чотири рази збільшилося кількість дзвінків, у Львові – в десять разів.

Львівський прес-клуб

Про це під час он-лайн інтернет-відеомосту між Львовом і Харковом на тему: «Сценарії розвитку агресії Російської Федерації в Харкові і Львові. Як їм запобігти?» розповіли учасники.

Мета цих дзвінків – дестабілізувати ситуацію у містах та налякати населення. Так вважає радник міського голови Львова Ігор Браславський.

З ним погоджується начальник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної і кризової психології НДЦ Національного університету цивільного захисту України, кандидат психологічних наук, капітан Андрій Побідаш.

- Більшість терористичних випадів, які мали місце у Харківській області, були зроблені з метою залякування населення. Адже  тероризм має на меті дискредитувати органи влади та породити паніку в населення, - каже він
Проте ані львівяни, ані харків’яни не збираються панікувати та захищають  своїх міста.

За словами Ігоря Браславського, починаючи з лютого, коли почалися так звані «ночі гніву», коли представники силових структур не змогли самостійно впоратись, а окремі самоусунулися від виконання своїх обов’язків із забезпечення правопорядку, місто створило центр самооборони Львова.
Сьогодні цей центр збирається на засідання раз на тиждень і вирішує різні питання.
- Якщо говорити про нічне патрулювання, то десь від 200 до 400 наших представників муніципальної міліції, представників громадських організацій піших, на автомобілях власних, на велосипедах патрулювали місто, - каже Ігор Браславський.

Також працює «гаряча лінія міста», куди телефонують мешканці.

Аналогічна ситуація в Харкові. За словами полковника у відставці, голови Харківської обласної організації політичних консультантів і ГО «Слобожанський регіональний центр» Валерія Дудка, оскільки Харків є прикордонною областю з Донецьком та Луганськом, то в їхньому місті проводять особливі заходи безпеки.

- Дорога на Донецьк і Луганськ перебуває під контролем Харківської обласної адміністрації, виставлені пости, проводиться огляд техніки, яка проходить тут. В цілому контролюється рух людей з території Луганської та Донецької областей. На тій ділянці кордону, яка безпосередньо зістикована з Російською Федерацією, посилена охорона, виставлені додаткові пости. Ведеться постійний контроль на пунктах пропуску, - каже полковник у відставці.

За його словами, в охороні Харкова так само беруть участь волонтери.  Вони брали участь у спорудженні оборонної лінії з російським кордоном, вони постійно перебувають у Донецькій та Луганській областях, возять продукти, одяг та ліки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів