Луценко – Євросоюзу: «Дуже пахне силовим сценарієм» (доповнено відеосюжетом)

17:56 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Екс-міністр закликав: «Європа мусить ударити в больову точку цього режиму. Ця точка нам добре відома – це їхні рахунки, нерухомість і бізнеси за кордоном».


Відео: 5 канал

«Українська правда» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Луценко просить ЄС відрядити в Україну авторитетних переговірників»:

«Європа має стати посередником між українськими владою та опозицією, щоб унеможливити силовий варіант розв'язку подій і уникнути міжнародної ізоляції країни.

Таку думку висловив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Києві.

За його словами, зараз в Україні «дуже пахне» силовим сценарієм, який принесе користь лише Кремлю.

«Сьогодні дуже зручний час для кривавої розв'язки в інтересах Кремля. Ще одна кров на Майдані, не дай Бог, труп на Майдані – означає, що Янукович стане вигнанцем в Європі, і автоматично – рабом Кремля», – пояснив Луценко.

Він закликає діяти в найкоротші терміни.

«Я хочу, щоб це зупинилось. Треба діяти негайно, буквально, в лічені години. У Києві має з'явитися авторитетна місія, яка почне розмову з владою», – закликав Луценко.

Луценко висловив предмет перемовин: очистити вулиці Києва від силовиків і «тітушок», відправити у відставку уряд, випустити незаконно затриманих людей.

Він закликав також протестуючих не скидати обертів протесту.

«Майдан має продовжуватись, він не має зменшувати своєї потуги, бо тільки він дає силу опозиції нав'язувати план мирної законодавчої революції. Більше того, саме Майдан є джерелом можливого розколу правлячої більшості», – заявив Луценко.

«Європа мусить допомогти нам. Якщо голос демократії не чує нинішня авторитарна влада, Європа мусить ударити в больову точку цього режиму», - додав він.

Луценко вказав на ці «больові точки».

«Це їхні рахунки, нерухомість і бізнеси за кордоном. Достатньо почати розслідування по відмивання коштів щодо сімейного банку ВБР, щоби Янукович повернувся з китайських музеї і зайнявся роботою», – пояснив Луценко».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Азаров лякає євромайдани: «Вам сховатися немає за кого», до Києва перевели з Криму полк спецпризначення «Тигр», а народний депутат Анатолій Гриценко заявив, що влада має намір нацькувати на протестувальників понад 20 тисяч бандитів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів