Логотип російської армії штампували біля Києва на ялинкових іграшках

15:16 5 грудня 2020 р.

Фото до новини

Розташована неподалік від Києва Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас виготовляла іграшки з логотипом російської армії.

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише DailyLviv.

Ці прикраси виявив під час екскурсії на фабрику користувач фейсбуку Сергій Савченко: "І коли раптом ти станеш небажаним свідком такої діяльності фабрики, керівництво і охорона обернуться не чарівними ельфами, а тими, хто будуть затримувати тебе на території, погрожуватимуть "розбити морду", і обіцятимуть "поговорити так, щоб стало понятно"!..

Бо увесь цей різдвяно-новорічний блискіт і сяяяння ялинкових куль не більше, ніж мішура, гліттер, за мерехтінням якого приховуються відділи у Тюмені і Москві, російський сайт, замовлення, дзвоніня телефону +7495... і офіс (як символічно): Москва, проспект МИРУ.
То чиє ти, Клавдієве?!.."

Інформація викликала обурення користувачів соцмережі. Після чого керівництво фабрики відреагувало на скандал.

Виконувач обов’язків голови правління підприємства Павло Гусаков зазначив, що «історично так склалося, що фабрика поставляє свою продукцію» на російський ринок. Те, що фабрика не припинила стосунки з російськими клієнтами, Гусаков пояснив «сезонністю бізнесу» та боротьбою за ринок «з китайськими виробниками за останні шість років».

Як пояснив Гусаков, замовлення для російського ринку розміщувалися через спеціальну систему і фони «йшли без його уваги».

«Через те, що співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без усякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва даного замовлення», – зазначив Гусаков.

Голова правління фабрики запевнив, що всі прикраси з логотипом російської армії було знищено, та заявив, що надалі всі замовлення проходитимуть «цензурний та етичний контроль».

«Сподіваюся на відновлення теплого ставлення до імені та колективу фабрики», – сказав Гусаков.

Кум Путіна хоче відставки уряду і дочасних виборів Верховної Ради

Державна рада Путіна одержала конституційний статус

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів