ЛНУ ім.Франка – за Національний форум

17:42 20 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Прес-центр ЛНУ імені Івана Франка

Відкрите звернення академічної спільноти Львівського національного університету імені Івана Франка (повний текст).

"Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка вважає події, які відбуваються в ці дні в Україні, виявом політичної неспроможності влади адекватно реагувати на мирні протести своїх громадян за право жити в демократичній країні, де панує верховенство права і поважають права людини. Уже два місяці поспіль влада демонстративно ігнорує вимоги великої частини українського суспільства вислухати їхні пропозиції та врахувати позицію мільйонів громадян України, які вийшли на Майдан за європейський вибір нашої держави.

Ми вважаємо, що поштовхом до навмисного посилення суспільної напруги 19 січня 2014 року стало зухвале, негідне парламентської традиції ухвалення законів, які позбавляють громадян України конституційного права на мирні протести, руйнують демократичні здобутки українського суспільства за роки незалежності та створюють в Україні передумови для авторитарної держави, пошанування конституційних прав і свобод громадян.

Ми закликаємо Президента України вжити невідкладні заходи, щоб припинити ескалацію насильства, а саме:

- припинити силові дії правоохоронних органів проти громадян України і вивести спецпідрозділи МВС України та підрозділи внутрішніх військ з м. Києва та зосередити їх за місцем постійної дислокації;

- спільно з громадськими активістами й організаціями, політичними партіями провести Національний форум для напрацювання шляхів виходу із глибокої політичної кризи".

Про це повідомила прес-служба університету.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів