ЛМР затвердила межі Личаківського району Львова

18:05 1 грудня 2016 р.

Депутати міськради затвердили містобудівну документацію «План зонування території Львова Том І. Частина 6. Зонування Личаківського району», розроблену державним інститутом проектування міст «Містопроект».

Про це повідомили сьогодні, 1 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували, що межі Личаківського району міста проходять магістральними вулицями Хмельницького, Зеленою, Вашингтона. На сході він межує з територією Лисиничівської та Сорока-Львівської сільських рад, на півночі – із територією Малехівської сільської ради.

На території району розташовані такі об’єкти природно-заповідного фонду та рекреації як парк «Знесіння», парк «Погулянка» та, пропонований до включення в межі міста, Винниківський лісопарк. Територія району в проектних межах затвердженого генплану міста становить 3757,8 га (з Винниківським лісопарком), населення – 85,3 тисячі мешканців. Як зазначено в ухвалі, план зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їхньої ландшафтної організації. Для міста затвердження цього плану – надзвичайно важливе, адже є своєрідною збіркою правил забудови міста із встановленням відповідних режимів забудови.

За їх відсутності можливий правовий хаос у цій сфері міського господарства. Окрім того, відповідно законодавства, у разі відсутності зонінгу території, забороняється передача для містобудівних потреб земельних ділянок державної/комунальної власності у власність чи користування осіб. Як додав міський голова Львова Андрій Садовий, у зв’язку з цим, десятки підприємств впродовж року не могли оформити територію для своєї діяльності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів