Лідери шести країн закликали ЄС готуватися до нових пандемій

12:57 10 червня 2020 р.

Фото до новини

Лідери Франції, Німеччини, Польщі, Іспанії, Данії та Бельгії закликали Європейський Союз готуватися до нових пандемій.

Про це пише Еспресо з посиланням на AFP.

У листі президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр Польщі Матеуш Моравецький, прем'єр Іспанії Педро Санчес, прем'єр Бельгії Софі Вільмес і прем'єр Данії Метте Фредерікса констатували, що Європа не впоралася з пандемією COVID-19.

На їхнє переконання, хаотична реакція ЄС на коронавірус, який вбив майже 185 тисяч осіб в Європі, "порушила питання про готовність ЄС до пандемії і підкреслила необхідність загальноєвропейського підходу".

Лист адресовано голові Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйен.

Лідери шести країн звернули особливу увагу на дефіцит товарів медичного призначення, зокрема засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), медичного обладнання, ліків та вакцин, який виник в країнах ЄС через пандемію COVID-19.

У цьому світлі вони закликали до нарощування запасів життєво необхідних ліків та медобладнання, а також до інших заходів для підвищення готовності блоку до криз громадського здоров'я.

Коронавірус в світі виявлено ​​у 7 336 141 особи, свідчать дані університету Джонса Хопкінса. Перше місце за загальною кількістю підтверджених випадків займають США з 2 045 715 інфікованими.

На другому місці - Бразилія (742 084 випадки), на третьому - Росія (493 657).

Всього в світі померли понад 407 тисяч осіб з COVID-19, понад 111 тисяч з них припадають на США. Щонайменше 3,3 млн ​​осіб одужали від коронавірусу.

Додамо, на Львівщині - нові випадки смертей від Covid-19.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів