Київський Євромайдан найактивніше підтримують у Львові (відео)

09:23 3 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

Щодня з найбільшого міста Західної України виїжджає до столиці декілька десятків автобусів.

«ТСН.ua» інформує сьогодні, 3 грудня, в сюжеті телевізійних новин «Львів найактивніше підтримує київський Євромайдан тисячними мітингами»

«У Львові 11-ту добу стоять мітинги за євроінтеграцію та проти побиття мирних пікетувальників. Як йдеться в сюжеті ТСН-19:30, Львів найпотужніше підтримує київські акції. Місто теж страйкує, щоби всі охочі могли без прогулів висловити свою позицію.

У Львові вчора пройшов 20-ти тисячний мітинг. На Євромайдан вийшли студенти, старшокласники, викладачі.  Ще вдень деякі підприємці полишили роботу і долучились до протестів.

У Львові на усіх будівлях міста вивісили державні прапори, а у вишах сторили страйкові комітети.

Окрім звичайних предметів, сьогодні вчителі у школах ще провели додатковий урок - про суть євроінтеграції. Щоправда, деякі батьки самі забирали дітей з уроків  на мітинг. Мери польських міст висловили підтримку Україні.

«Знайте, ми вас щиро підтримуємо. Я закликав поляків їхати до України, щоб особисто висловити свою солідарність. Шлях, який обрав український народ, - правильний. Польща вже скористалася фінансовими можливостями, які надає євроспільнота, цього бажаємо і вам», - заявив міський голова Перемишля Роберт Хома.

Неподалік львівського Євромайдану діє шість пунктів обігріву. У церквах, вишах та школах активістам пропонують відпочити і зігрітись гарячим чаєм.

У Львові також триває  мобілізація на Київ. Щодня до столиці виїжджає кілька десятків автобусів. Не беруть жінок, а також тих, кому не виповнилося 20. Також тут формують бригади медиків добровольців.

Нагадаємо, львів'яни не бояться повтору розгону київського Євромайдану і йдуть на мітинг родинами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів