Кум Путіна – Медведчук – і «регіонал» Шуфрич створюють на сході України «Придністров’я-2», – ЗМІ

10:40 19 травня 2014 р.

Зліва – направо: нардеп-«регіонал» Нестор Шуфрич і куми Путіна – Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко

Зліва – направо: нардеп-«регіонал» Нестор Шуфрич і куми Путіна – Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко
Фото: jetsetter.ua

18 травня вони обідали в ресторані в Донецьку під охороною бойовиків терористичного угруповання «Донецька народна республіка».

Інтернет-видання «Донецкие вести» повідомляли 18 травня, з посиланням на очевидців, що кум російського президента Путіна – Віктор Медведчук і нардеп-«регіонал» Нестор Шуфрич обідали в неділю в Донецьку у відомому ресторані «Пушкін» під охороною бойовиків терористичного угруповання «Донецька народна республіка». 

«Тільки що зустрів його в Донецькому ресторані «Пушкін». Зайшов він з Шуфричем і групою людей простіших. Будівлю відразу оточили автоматники з георгіївськими стрічками і наклейками на прикладах АКМ «Донецька народна республіка». Офіціанти сказали: «Не турбуйтеся, це охорона». Як я зрозумів, це вже майже буденна ситуація для них», – розповів очевидець.

Натомість журналіст Вадим Денисенко розповів учора в публікації «Як Медведчук ділить Україну в Донецьку» у виданні «Деловая столица»:

«Зустріч Медведчука з лідерами сепаратистів – це початок переговорного процесу зі створення нашого Придністров’я. Погодженого з офіційним Києвом. Як стало відомо «ДС», головна тема переговорів – багатосторонні домовленості по утворенню квазідержавного утворення на базі частини Луганської та Донецької областей.

Так, сьогодні Медведчук (український громадянин і лідер української партії) має передати сепаратистам, що Росія не збирається приймати ці території до складу РФ. Правда, росіяни готові підтримати їх грішми. При цьому сепаратисти мають перестати займатися відкритим мародерством і почнуть процес переходу з військового стану в мирне русло.

При цьому, як стало відомо «ДС», найближчим часом має відбутися круглий стіл за участю представників української влади та незаплямованих у крові сепаратистів. На ньому почнеться обговорення процесу відділення частини Донбасу.

Наразі незрозуміло, яким чином це відділення буде відбуватися, але поки що найвірогідніший варіант – проведення порівняно легітимного референдуму, а потім розпочнеться процес «цивілізованого розлучення», як це було між Словаччиною та Чехією. Інший варіант – створення автономної республіки (республік, саме тому досі не відбувається об'єднання Донецької й Луганської областей) з подальшим правом на самовизначення.

Правда, треба наголосити, що це поки що робочі варіанти і не виключено, що всі ці переговори – окозамилювання. Як би там не було, але й офіційний Київ і Захід по суті згодні на ці процеси.

При цьому, переговори, судячи з усього, відбудуться і без офіційних делегацій країн Заходу, і без офіційних представників Кремля. Головним посередником стане ОБСЄ, а саме рішення, якщо буде досягнуто консенсусу, буде нібито рішенням Києва і сепаратистів.

Основна загроза – це те, що росіяни не можуть гарантувати, що через місяць вони не почнуть за таким же сценарієм «качати» ситуацію в інших регіонах. І не виключено, що наступними мають стати зовсім не Одеса чи Миколаїв, а Берегівський район Закарпаття (недаремно з Медведчуком в Донецьку був Шуфрич) та Герцаївський і Новоселицький райони Буковини. Якщо Москві вдасться розхитати ситуацію там – значить, їй вдасться вбити клин в поки що монолітному Євросоюзі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів