Кримський референдум фінансує влада Росії (відео)

17:38 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/tvrain

Кошти на спектакль, який суперечить законодавству України, нададуть також Новосибірська й Ростовська області РФ та Республіка Інгушетія.


Відео: tvrainru

Про це повідомляє сьогодні, 10 березня, російський телеканал «Дождь». За його інформацією, нелегітимний референдум про статус Криму, який заплановано на 16 березня, фінансує здебільшого влада Росії.

За попередніми підрахунками його організації та проведення обійдеться у $2 млрд.  На підготовку та проведення нелегітимного волевиявлення потрібно не менше $2 млрд, 

У той час, як казначейство України заблокувало рахунки Криму на проведення цього плебісциту, в кримський бюджет почали надходити гроші з російських регіонів. Водночас, до місцевого бюджету також надходять кошти із податків від кримських підприємств і населення.

Також фінансову допомогу надають російські регіони – це «добровільний» процес, коли влада тієї чи іншої області вирішує надати допомогу Криму. Журналіст «Дождя» Павел Рузавін зауважує: «При цьому конкретної суми, як і де-юре розпорядження російської влади немає, проте Рада федерації, яка 1 березня дозволила Володимиру Путіну ввести війська в Крим, також і рекомендувала виділити з бюджетів регіонів РФ по 0,1% коштів в якості фінансової допомоги». 

Зокрема, серед таких областей – Новосибірська, Ростовська, Республіка Інгушетія та інші. До слова, загальне населення Криму – близько 2,5 млн. осіб. При цьому місцева влада хоче, якщо народ проголосує за входження до складу Росії, зберегти за собою виключне право зі статусом парламентської республіки, коли уряд підзвітний місцевій раді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів