Кровопролиття в Україні спровокувала неукраїнська третя сила

16:58 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у вівторок, виступаючи перед адміністративно-господарським активом Харківської області.

Зокрема він, як передає «Інтерфакс-Україна», стверджував сьогодні, 4 березня:

«Іде велике серйозне розслідування. Думаю, що настане час, і ми оприлюднимо факти: хто стріляв, коли стріляв, за якою командою.

Факти ці зараз збираються в єдину сіточку. Можу лише сказати одне: ключовим чинником в цьому протистоянні, що вилилося в криваве побоїще в Києві, яке перевернуло країну з ніг на голову та ввело її в стан шоку, була третя сила. І ця сила не українська.

Я дуже хочу, щоб ми всі це ясно розуміли. Це не питання політичних протистоянь, це питання людських цінностей, це питання нашого відчуття того, що відбувається. Неприпустимо, коли третя сила дозволяє собі тут керувати нами.

Синхронний напад на Україну відбувається у всіх північно-східних областях. Одночасно в шести містах учора-позавчора відбувалися масові сутички під тими самими гаслами, з тими самими методами, тими самими групами осіб.

Ми зараз цю ситуацію виявлятимемо, показуватимемо, інформуватимемо суспільство, затримуватимемо й видалятимемо з України таких осіб. Водночас на всій території країни ситуація контрольована. Усі еліти, зокрема й раніше протиборчі політично між собою, розуміють ризики.

На  кордоні з Російською Федерацією буде встановлено суворий контроль із метою недопущення в'їзду «молодчиків із того боку. Сьогодні я звертатимуся до всіх, хто очолює бойові організації, з жорстким попередженням тут, в Україні, перестати розпалювати конфлікт, і вживатимемо дуже чітких жорстких заходів. Звертаюся до кожного з вас, щоб ви в цьому процесі допомогли абсолютно».

Відтак глава МВС висловив упевненість у тому, що у політиків «вистачить розуму не перетворювати Харківщину на епіцентр бойових дій». За його словами, нині ключова функція Харківської облдержадміністрації – забезпечення стабільної роботи народного господарства області, а правоохоронних органів – забезпечення порядку на вулицях. «Ніяких банд, ніяких формувань... з інших областей, ніякої диференціації за стрічками. І водночас – повага громадянських прав і свобод. Ось чого ми маємо досягти», - наголосив Арсен Аваков.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів