Кремль запланував «незалежність» південного сходу України на 21 квітня, – депутат

15:34 18 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Повідомляючи про це, німецький парламентарій Карл-Георг Вельман додає: «Ніхто не знає, чи обмежиться Росія Донецьком, чи піде в наступ на Київ і Львів».

Депутат Бундестагу (парламенту ФРН) і член його комітету з міжнародних справ та німецько-української парламентської групи і Бундестагу Карл-Георг Вельман розповів в інтерв'ю німецькому журналу «Focus», що, за його даними, «в Кремлі є плани, згідно з якими вже 21 квітня південно-східні області України повинні оголосити про свою незалежність, після чого нову країну визнає Росія». Він додав, що в Москві переконані в безповоротності цього процесу, натомість на Заході не знають про тк, як відреагувати на сепаратизм в Україні.

Вельман пояснив: «Ніхто ж не знає, чи обмежиться Росія Донецьком, чи піде в наступ на Київ і Львів. НАТО вже дало зрозуміти, що воювати ми не будемо. Але я переконаний, що росіяни не настільки круті, щоб погрожувати країнам, які входять в НАТО. Вони не вторгнуться на територію Балтії». 

Депутат також зазначив, що з точки зору логіки, президент Росії Путін повинен прагнути стабільності в Україні, але Москва вбачає досягнення цієї цілі в федералізації України. Вельман зауважує, що Київ гіпотетично міг би подумати про такий варіант зміни устрою своєї країни, але не за тією моделлю, яку намагається нав'язати йому Росія.

Німецький політик вважає: «Цілком розумним була би федералізація за німецьким прикладом». Однак Вельман зауважує при цьому – оскільки Росія наразі діє не раціонально, про те, чи стабілізує Україну федералізація однозначно теж сказати важко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів