Кремль передумав захоплювати Схід України й замовив сепаратистам «Донецьку республіку», – «ІО»

10:23 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Цей «регіональний координаційний центр повинен, за даними групи «Інформаційний опір», узгоджувати дії «п’ятої колони» Москви в інших областях і її заяви про проведення референдуму з держустрою.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», сьогодні вранці донецькі сепаратисти отримали план дій з координаційного центру в Росії. Серед пунктів плану - створення регіонального координаційного центру «Донецька республіка» для координації дій сепаратистів в інших областях і заяви про проведення референдуму з держустрою.

При цьому відкориговано попередній план Кремля – з нинішніх ввідних прибраний пункт про приєднання південно-східних областей України до Росії. За деякими даними , Москва усвідомил, що, не «перетравивши» Крим, не готова привласнювати схід України.

Таким чином, сепаратисти отримали повноцінний статус « гарматного м'яса». Одночасно мережа групи «Інформаційне Опір» не фіксує особливої активності в прикордонних районах Росії по сусідству з областями України, де відбуваються нинішні події. Ми продовжуємо стежити за ситуацією».

Дмитро Тимчук також повідомляє про оперативні дані групи «Інформаційне Опір» щодо захоплення Донецької ОДА:

«Зі шістьох лідерів сепаратистів , які організували штурм, четверо схилялися під час переговорів зі «силовиками» до виводу загарбників з будівлі. Чому їх готовність йти на поступки не була реалізована силовиками – невідомо.

Водночас лідери штурмували під час нічних переговорів продемонстрували , що не мають спільної позиції щодо подальших дій. На даний момент в будівлі ОДА залишилися тільки два лідера (чотири залишили будівлю). Решта орієнтується на думку «командувача Східним фронтом» Едуарда Акопова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів