Кравчук піде на компроміси швидше, ніж Кучма

23:05 30 липня 2020 р.

Фото до новини

Президент Володимир Зеленський 30 липня призначив Леоніда Кравчука головою делегації України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

До цього Україну в ТКГ представляв Леонід Кумча. 

Леонід Кравчук готовий до компромісів на переговорах з Росією щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він сказав в інтерв’ю РБК Україна. «Така в мене місія залишається, щоб на Донбасі і в Україні був мир. Я буду робити для цього все, що зможу. Будемо йти на компроміси», - заявив Кравчук.

Водночас він підкреслив, що компроміси можливі у питанні «як управляти ситуацією», але питання суверенітету, територіальної цілісності, незалежності компромісам не підлягають.

«Є статус Донбасу, а є статус управління територією Донбасу, статус місцевого самоуправління, є політичний статус Донбасу. Я буду виступати за те, щоб від загальних слів переходити до конкретних дій. Щоб це було управління, яке принесе користь людям, які там живуть, і люди відчують, що вони є господарями своєї землі», - пояснив Кравчук.

І наголосив, що для розв'язання всіх проблем в Україні потрібна єдність.

«Якщо не буде в Україні злагоди, якщо не буде в Україні єдності всіх політичних сил… звичайно, буде складно вирішувати будь-які питання. Тому ми маємо вирішувати питання політичні, загальнонаціональні, стратегічні, правові, економічні разом усі. І «мінський формат», Мінські домовленості будуть відігравати важливу роль, але не треба думати, що «мінський» формат все може вирішити самостійно», - сказав він.

Новий голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук не виключає проведення кадрових перестановок. Всі кадрові зміни будуть обговорюватися з президентом Володимиром Зеленським.

Президент запропонував шість нових державних релігійних свят, повідомляв DailyLviv.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів