Кордон – останнє «спільне» між Україною і Росією

16:35 2 травня 2019 р.

Фото до новини

За словами новообраного президента України Володимира Зеленського, зі спільного між Україною та Росією залишився лише кордон, і РФ має повернути Україні контроль над кожним міліметром цього кордону.

Новообраний президент України Володимир Зеленський у соцмережі Facebook висловив свої думки щодо українсько-російських відносин. "Довго думав стосовно "багато спільного" між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, зі "спільного" у нас залишилося тільки одне - це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів "спільного". І контроль над кожним міліметром з української сторони Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки "спільного", - написав Зеленський у четвер, 2 травня.

Він також зазначив, що заборона Росією експорту нафтопродуктів в Україну, відкриття пунктів видачі паспортів жителям окупованих територій України, утримування українців у полоні "ні на йоту не наближає врегулювання відносин між країнами". "Братерськими" такі відносини точно називати не можна", - заявив Зеленський.

Також він зазначив, що його тішить те, що російські політики освоїли новий для себе жанр - спілкування з ним у публічному просторі. "Адже інтернет, як відомо, все пам'ятає, і цю дискусію фіксуватимуть мільйони людей у всьому світі. Тому запрошую в світ відкритості та публічності", - зазначив новообраний президент України.

Про це повідомляє DW

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів