Комітетом Майдану Львівщини створено Люстраційний комітет

20:48 27 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Його мета – унеможливити призначення на керівні посади в органи центральної й місцевої влади, правоохоронну та судову систему осіб, які співпрацювали з режимом Януковича й не відповідають політичному, економічному та кримінальному критеріям.

Не зможе також обіймати державну службу людина, яка перебувала у «Партії регіонів», КПУ та СДПУ(о), взаємодіяла з кримінальним середовищем, подавала неправдиву декларацію про доходи, була корупціонером, причетна до відчуження комунальних чи державних ресурсів. Громадську люстрацію проводитимуть громадські активісти і журналісти, а гарантом виконання рішень Люстраційного комітету Майдану є «Народна самооборона».

Комітет Майдану Львівщини вимагає від виконувача обов’язків президента, Верховної Ради до призначення на посади в органах центральної і місцевої влади здійснювати публічне попереднє обговорення і люстрацію кандидатів. У випадку, якщо призначення відбуватимуться без згоди громади, Комітет Майдану ігноруватиме їх і вживатиме всіх можливих засобів для встановлення справедливості, мовиться в заяві. 

Водночас Комітет Майдану вимагає від чиновників, які займали керівні посади під час правління режиму Януковича, написати заяви на звільнення. Активісти Самооборони Львівщини приходять до високих посадовців області з вимогою звільнятися з роботи.

Під тиском громади заяви на звільнення написала більшість посадовців області. Про це повідомляє сьогодні, 27 лютого, «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів