Комітет Верховної Ради проголосував за арешт нардепа Дубневича

19:16 30 жовтня 2019 р.

Фото до новини

Комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту визнав законними подання генерального прокурора Руслана Рябошапки про зняття недоторканності, затримання і арешт народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це інформує TheБабель.

Рішення комітету також має зауваження, які стосуються, зокрема, обґрунтованності доказів провини нардепа. За документ проголосували 9 членів комітету, 1 утримався.

На засіданні були присутні генпрокурор Руслан Рябошапка і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Правоохоронці на засіданні представили записи телефонних розмов і матеріали таємного знімання моменту, коли колишній помічник Дубневича Едуард Пушкаренко вирішив дізнатися про можливість закриття справ проти Дубневича через позаштатного співробітника НАБУ Євгена Шевченка, який нібито мав звʼязки з керівництвом Бюро.

Представник прокуратури зазначив, що "встановлені підстави для притягнення до відповідальності групи людей до кримінальної відповідальності", там збираються клопотати про надання дозволу на повідомлення про підозру особі, яке вважається організатором схеми. "Це не є обвинувальним вироком. Це дасть можливість проводити подальше судове слідство", — зазначив він.

Своєю чергою Дубневич заперечував звинувачення, посилаючись на брак доказів та недостатність повноважень для розробки фінансових схем такого масштабу. l

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів