Комбат «Донбасу» вимагає від командування негайно знищити рашистів, які прорвалися на Донеччину (відео)

20:35 25 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: hromadske.tv

Командир добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семен Семенченко закликає Валерія Гелетея в понеділок: «Якщо треба – самі ставайте з пістолетом на дорозі і тримайте ситуацію»


Відео: ТСН

Командир добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семен Семенченко звернувся сьогодні, 25 серпня, до міністра оборони Валерія Гелетея й командуванню АТО з таким заклком:

«Міністру оборони України Гелетею. Командуванню АТО.

Попри численні попередження про ситуацію, яка складається в секторі Б, попри вчорашню й сьогоднішню інформацію про прорив танків зі сектора Д, а також від кордону з РФ, а також із району міста Моспине, ситуація з відправленням додаткових підрозділ ЗСУ так і не вирішилася. Зараз негайно необхідно зупинити відхід того, що досі прикривало нам тил, тобто ввірених вашому відомству частин з району Кутейниково-Старобешеве, повернути артилерію й завдати масованого удару в цей район з обов'язковим використанням бронетехніки.

Дані сили у вас є. У випадку, якщо це не буде зроблено й ситуація буде погіршуватися далі, залишу за собою право трактувати бездіяльність керівництва ЗСУ в найбільш негативному варіанті. Якщо треба – самі стаєте з пістолетом на дорозі й тримайте ситуацію. Дійте врешті-решт!

P.S. Вибачте мене. Я не можу написати що конкретно відбувається зараз. Це читаєте не тільки ви...».

Семен Семенченко написав це сьогодні, 25  серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню «Обозревателю» комбат «Донбасу» заявив у понеділок:

«Частина танків пішла на північ убік населених пунктів Кутейникове, Старобешеве й Комсомольськ. Поблизу міста Моспине, де знаходяться сили сепаратистів, ударила танкова група по селищу Старобешеве, де збудований артилерійський заслін сил ЗСУ і бронетехніка.

Зв'язок з Іловайськом тимчасово втрачено. В результаті втечі танкових колон противника ще з учорашнього дня розпочався прорив в секторі «Д», створилася загроза оперативного оточення всього угруповання в районі Іловайська.

Під Іловайськом зараз знаходиться батальйон «Донбас», частина батальйону «Дніпро», 40-а бригада й окремі частини медичних батальйонів, наприклад «Миротворець». Зараз негайно необхідно, поки не зацементований фронт ЗСУ, завдати удару з обов'язковим використанням бронетехніки.

Це єдиний варіант не допустити зараз там трагедії й навпаки – знищити ворога, який прорвався. Я не розумію причин дивного бездіяльності.

Я звичайно, розумію, що сьогодні – наступний день після святкування Дня Незалежності, але я звертаюся безпосередньо до міністра оборони Валерію Гелетею й вимагаю від імені наших бійців та тих людей, які там під загрозою оточення, негайно завдати удару наявними силами з використанням бронетехніки в район населених пунктів Кутейникове й Моспине. В район селища Старобешеве всього прорвалося близько 50 одиниць техніки, окрім того частина прийшла з Донецька й селища Старобешеве. 

Немає жодної причини, через яку бійці повинні потерпіти там поразку. Потрібні швидкі й рішучі дії, проте я ще годину тому отримав команду, щоб ми залишалися там і продовжували зачистку.

Тобто перше – потрібно терміново оволодіти ситуацією, зрозуміти що там відбувається. Просто підніміть трубку телефону, товаришу міністре.

І друге – необхідно завдати удару з використанням бронетехніки, інакше все те, що може статися, буде на вашій совісті.

Наразі на цих локаціях діють тільки диверсійні групи так окремі одиниці бронетехніки, потрібно терміново завдати туди удару й тоді все, що ми побачимо – це палаючі основи танків і російські найманці, які розбігаються. Якщо ні – ми побачимо зовсім іншу негативну картину.

Цю заяву передає в понеділок інтернет-видання «Обозреватель».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів