Командувача ВМС звільнено за зраду присязі народу України (відео, оновлено)

20:08 2 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: hvylya.org

Цю інформацію підтвердили в неділю кореспонденту «Радіо Свобода» його джерела в командуванні Військово-Морських Сил.


Відео: Oleg Kashin

За даними тих же джерел, новим командувачем українського флоту призначений контр-адмірал Сергій Гайдук, і він контролює штаб ВМС України.

Співрозмовник кореспондента «Радіо Свобода» в командуванні Військово-морських Сил повідомив також сьогодні, 2 березня, що новопризначений командувач ВМС України контр-адмірал Денис Березовський віддав наказ скласти зрою перед російськими військовими, які блокують українські військові частини. Після цього виконувач обов'язків міністра оборони України Ігор Тетюх віддав наказ про звільнення Березовського з посади.

За непідтвердженою наразі інформацією, він покинув у неділю штаб українського флоту, а прибувши до штабу Чорноморського флоту Російської Федерації, в присутності новопризначеного кримського прем’єра Сергія Аксьонова «прийняв командування ВМС Криму». На офіційному сайті Міністерства оборони інформації про це наразі немає.

Між тим, в інтернеті з’явилося відео, як Денис Березовський у присутності самопризначеного керівника уряду Криму Сергія Аксьонова складає присягу. «Присягаю неухильно виконувати накази верховного головнокомандувача АРК Крим», – заявив Березовський. Про це інформує в неділю «Радіо Свобода».

Натомість «Українська правда» повідомляє сьогодні, 2 березня, що контр-адмірал Денис Березовський, призначений напередодні виконувачем обов’язків Турчиновим командувачем ВМС України, заявив у неділю перед численними камерами переважно російських телеканалів: «Клянуся виконувати накази верховного головнокомандувача АР Крим та Севастополя…. мужньо захищати життя та свободу мешканців АР Крим та Севастополя».

Перед цим самопризначений прем'єр-міністр АР КРима Сергій Аксьонов зачитав власний наказ:«Наказую усім військовослужбовцям ВМС Криму, які несуть службу на території Севастополя, вважати такими, що не підлягають виконанню будь-які рішення, накази та розпорядження самопроголошених органів та урядових осіб України, у  т.ч. і незаконно призначеного міністра оборони Тенюха І.І.. Не приймати до виконання будь-яких наказів про використання зброї до отримання моїх власних розпоряджень. Забезпечити обов'язкове виконання моїх наказів  як верховного головнокомандувача АР Крим та Севастополя».

Разом з тим в мережі з'явилося повідомлення про те, що останнім наказом Березовського був наказ українським морським піхотинцям здаватися росіянам. «Наказ проігнорований – морпіхи будуть стояти. Наказ Березовського скасував міністр оборони Тенюх», - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» про Березовского: «Только что поступила информация, что россияне фактически использовали его семью в качестве заложников, и он принимал пророссийскую «присягу» под сильнейшим давлением. Это, конечно, не снимает с него вины. Но многое объясняет».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів