Кличко закликає не йти з Майдану

20:46 1 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Завтра мітингувальники будуть домагатися відставки Кабінету міністрів, а потім - Януковича, заявив Арсеній Яценюк.

20:00. Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявляє, що в понеділок, 2 грудня, учасники акції протесту підуть пікетувати Кабінет міністрів з вимогою відставки уряду Азарова. Про це він заявив під час брифінгу для преси. "Ми маємо чіткий план на завтрашній день. Завтра починаємо з пікету Кабміну", - заявив Яценюк.

"Наша основна політична вимога на завтрашній день – це відставка Кабінету міністрів України. Резолюція недовіри уряду є у ВР. Партія регіонів повинна проголосувати за уряд (проти уряду - ЩЛ), який нищить людей, дає вказівку бити дітей і знищив нашу європейську мрію", - додав він. "Наше основне завдання: відставка Януковича, але початок цієї відставки – відставка уряду", - додав він.

Крім того, Яценюк закликав українців приїжджати на Майдан в Київ. "Ми звертаємось до своєї України. Приїдьте будь ласка в Київ на майдан. Немає що боротися на місцях. Тут зараз відбуваються основні події, тут йде основна боротьба за Україну. Кидайте все, приїжджайте сюди", - наголосив він.

Яценюк додав, що "декілька сотень тисяч українців прийшли на мирний протест, користуючись конституційним правом, повернулись в серце України – на Майдан". "Ми організували на майдані наметове містечко, поставили сцену", - додав він.

19:56. Лідер парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що зараз влада України розглядає два сценарії дій з врегулювання ситуації з акціями протестів в країні.

"Наскільки нам відомо, на сьогодні владу розглядає два сценарії. Перший - це оголосити про розпуск уряди і піти на переговори з протестувальниками. Другий варіант - через своїх кремлівський емісарів - наполягають на силовому сценарії", - сказав Тягнибок у неділю увечері на прес-конференції в Києві.

Він додав, що за інформацією, котра надійшла 19.15, з боку Броварів на Київ рухається "сім повних водометів". "Але ми стоятимемо, відбиватимемося, наполягатимемо на наших вимогах", - підкреслив лідер фракції "Свобода".

19:33. Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко закликає всіх учасників недільної акції протесту залишитися на Майдані Незалежності і не допускати провокацій.

"Я закликаю всіх залишитися сьогодні на Майдані. Ми робимо все, щоб вас захистити... ми повинні всіх мобілізувати в країні і не втратити ініціативу", - заявив Кличко на брифінгу в неділю увечері, повідомляє Інтерфакс-Україна. Він також підкреслив, що в Будинку профспілок всі, хто залишаться сьогодні і завтра, можуть зігрітися, отримати гаряче харчування і переночувати. "Я упевнений, ми тут (у Будинку профспілок - ред) перебуватимемо стільки часу, скільки буде потрібно", - підкреслив Кличко. На його думку, влада боїться масових акцій протесту і тому йде на провокації. "Влада робить все, щоб залякати людей". - підкреслив лідер "УДАР".

За його словами, сьогодні на Майдані Незалежності зібралося від 400 до 500 тисяч людей. "Звертаємося до кожного: не давайте себе провокувати. Ми - мирна акція", - підкреслив Клично. 

Політик додав, що у опозиції є інформація про те, що високі посадові особи вже відправляють чартерні рейси зі своїми родичами за кордон і вивозять своє майно. 

Про це повідомив Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів