Кличко піде в Президенти, Податковий кодекс - не завада

13:41 25 жовтня 2013 р.

http://lenta-ua.net

http://lenta-ua.net

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив з парламентської трибуни, що йде в Президенти України.

"З огляду на всі провокації, брудні ігри та маніпуляції з текстами законів, що ухвалюють в парламенті провладні депутати, я хочу заявити, що мене цим не залякати і не зупинити,- підкреслив Кличко. - Щоб покласти край усіляким домислам і спробам розправитися зі мною як з можливим кандидатом, я заявляю однозначно: я йду в Президенти",- заявив лідер "УДАРу".Кличко зазначив,  все, що навколо нього відбувається, всі провокації спрямовані проти нього виключно як проти суперника Януковича.

"Сьогодні змінами до податкового кодексу влада намагається знищити своїх політичних конкурентів. Вони тихенько заховали поправку до кодексу, яка має абсолютно політичний зміст і спрямована особисто проти мене, як ймовірного кандидата в Президенти. Я чесно, в ЗМІ, сказав, що маю право на проживання у Німеччині. Але це не є порушенням українського законодавства і мого українського громадянства. Я - громадянин України з моменту проголошення Незалежності нашої держави і завжди ним буду,- підкреслив Віталій Кличко. - А зараз, намагаючись не допустити мене до участі у президентських виборах, через статтю у податковому кодексі мене фактично намагаються позбавити громадянства України. Це ж нонсенс і цинічне шахрайство. Не вийде!"

"Влада підняла нову хвилю бруду і провокацій проти мене. Спочатку запустили брехню, нібито мій брат взяв інше громадянство, вчора і сьогодні з'явилися брудні і брехливі листівки в столичному метро і в Криму. Хочу ще раз наголосити: мене цим не зупинити і не залякати", - наголосив лідер "УДАРу".

Він підкреслив, що Партія регіонів хоче блокування роботи парламенту і провокує  це, щоб руками опозиції зірвати євроінтеграцію України. "Не дочекаються! Парламент працюватиме, незважаючи на всі шахрайські номери влади. Євроінтеграція - це наш стратегічний вибір, і ми доб'ємося його реалізації", - підкреслив Віталій Кличко.

Про пише сайт партії УДАР, який чомусь має назву http://klichko.org.

А спікер Верховної Ради України Володимир Рибак сьогодні висловив упевненість, що між вчорашнім внесенням змін у Податковий кодекс і майбутніми виборами Президента немає ніякого зв'язку. Про це він заявив в ході зустрічі з послами країн ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Людина, яка живе в Україні, а податки платить десь в іншій державі, а тут користується всіма пільгами. Там (в Податковому кодексі) ми залагодили всі ці питання. Це виключно питання податкових органів і ніякого відношення до виборів Президента не має", - сказав Рибак.

Він також заявив, що "ми вчора не займалися виборами Президента. Закон про вибори Президента ми не розглядали". При цьому він нагадав, що в Україні існує закон про вибори Президента і Конституція, в яких розписані всі правила президентських виборів. Також Рибак зазначив, що зміни в Податковий кодекс були внесені з урахуванням європейського законодавства, зокрема, що стосується того, де особа постійно проживає і платить податки".

При цьому ЦВК також заявили, що ці зміни в Податковому кодексі не завадять реєстрації Кличка в кандидатом у Президенти України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів