«Кіборги» відбили флангову танкову атаку на аеропорт Донецька, з нього вивезли ще 20 поранених (відео)

23:10 18 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Радник Президента України Юрій Бірюков повідомив у неділю про ситуацію на головному летовищі Донецька: «Був фланговий прохід танків, відбили».


Відео: «112 Україна»

Радник Президента України Юрій Бірюков повідомив сьогодні, 18 січня, про ситуацію в аеропорту  Донецька:

«1) Був фланговий прохід танків, відбили.

2) Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік аеропорту Донецька. – «ЩЛ»): весь день дуже щільно криють «Градами» – так, це у нас над головою туди і літало весь день.

3) Про оточення Пісків мова не йде, там є безліч доріг».

Юрій Бірюков повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Натомість волонтер десантних військ Тетяна Ричкова повідомила сьогодні, 18 січня, що з території аеропорту Донецька вивезли ще 20 поранених українських військових. Дослівно ж вона розповіла: «Зміцнюємо свої позиції в АП. Є поранені, вивезено чотирнадцять осіб. Лікарні в Красноармійську і Селидовому відмовляються приймати бійців. У вищевказаних лікарнях не вистачає медикаментів і ліжок».

За даними волонтера, втрат зазнала 25-та окрема Дніпропетро́вська повітрянодесантна бригада – троє поранених. Ще троє поранених – серед бійців «Правого сектору». Усі вони також вивезені з зони бойових дій поблизу летовища.

Волонтер також зазначила: «Хлопці в терміналі тримаються, їм допомагають всіма можливими способами. До ранку все покращитися. Я вірю в наших військових». 

Окрім того, Тетяна Ричкова спростувала інформацію про оточення населеного пункту Піски поблизу Донецького аеропорту: «Піски не оточені, хоча сьогодні сепарська артилерія кріпила сильно».

Волонтер напила про це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», за добу в районі аеропорту Донецька полягли троє наших бійців, але бій у ньому триває, Росія вимагає від України зректися аеропорту Донецька, «кіборги» продовжують його очищення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів