Хлопці в силах АТО чекають адекватних наказів – їм нестерпно сидіти, склавши руки, – військовий експерт

01:46 27 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

На цьому наголосив керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук за підсумками 26 червня.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на сайті «ІС» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 26 червня традиційно для нього – «з поганого:

1. Перемир'я, яке закінчується завтра (Тимчук, який писав ці рядки в четвер , мав на увазі п’ятницю, 27 червня. – «ЩЛ»), ні до чого не привело (крім політичних булочок для Києва, які, втім, дещо рано оцінювати). 

Бойовики як стріляли, так і стріляють. Істота з очима водяного щура на прізвище Царьов бекає про якусь конституції для «ЛНР» і «ДНР», якийсь «союз непорушний республік вільних» та інші потойбічні речі. 

Утім, у всієї цієї метушні є плюс. Якщо терористи визнали Царьова головним клоуном у своєму балагані, то він саме той, хто очолить працелюбну бригаду донбаських бойовиків на «зоні». Не треба буде мучитися питанням про те, кого призначити бригадиром. 

2. Сьогодні активіст харківського Евромайдана В.Бистріченко повідомив: Дзержинський районний суд Харкова присудив йому і ще двом протестувальникам 50 годин виправних робіт за те, що на акції протесту проти сепаратистів вони співали відому пісню про Путіна. 

Суддя – чи то дуже смілива, чи то дуже недорікувата людина, якщо присудив покарання справді всього лише за хіт про Путіна. Ця пісня – наше національне надбання, вона недоторканна, як Біг-Бен у Британії. 

До того ж у світі немає другої такої настільки короткої пісні, яка складається всього з трьох слів (рахуючи «ла-ла-ла»), котра настільки точно характеризувала б предмет оспівування і в індивідуально-психологічному, і в зовнішньополітичному сенсах. 

Так що, панове судді, явно варто було б порозумітися. Щоб уникнути непорозумінь. 

3. Маріонеткова влада анексованого Криму «націоналізувала» суднобудівну компанію «Море» у Феодосії. 

На превеликий щастя для нас, в Криму з промисловості – кіт наплакав. У військово-промисловому плані ми, по суті, втратили лише два важливі виробництва, які не мають аналогів на материковій частині – виробництва кораблів на повітряній подушці (зазначена ФСК «Море») і парашутів. 

Втім, останнє може бути відновлено на материку – є варіанти. Але ось із знаменитими десантними кораблями на повітряній подушці «Зубр» доведеться розпрощатися до тих пір, поки з Криму не будуть вигнані окупанти. 

З хорошого: 

1. Президент Петро Порошенко пообіцяв завтра, 27 червня, із закінченням перемир'я «прийняти дуже важливе рішення», якщо терористи не приймуть умов його мирного плану. Також він повідомив, що сьогодні представники терористів «висловили бажання взяти участь в зустрічі в п'ятницю». 

Суцільна інтрига. Але настрій Порошенка дозволяє припустити, що він готовий діяти рішуче, якщо бойовики знову почнуть «водити мурку». 

Утім, подивимося по факту. А зараз наші хлопці в силах АТО чекають адекватних наказів. Їм нестерпно сидіти, склавши руки, поки бойовички, які розперезалися, використовують перемир'я для зміцнення своїх позицій. 

2. Більш певна звістка від Порошенка. Сьогодні він заявив у ПАРЄ, що без повернення Криму нормальних відносин з Росією не буде. 

Як кажуть в армії, абсолютно в чоботи. Тільки говорити мало. Треба вже сьогодні вживати заходів до повернення Криму.

Я сподіваюся, що майбутня Стратегія нацбезпеки і Військова доктрина України (до речі, коли ми почуємо про початок підготовки цих документів?) і подальший процес реформування армії будуть орієнтовані на вирішення цієї проблеми. Оскільки Крим - наша друга за величиною військово-політична проблема після нинішнього рішення питання Донбасу. 

3. Наші силовики повідомляють: російські прикордонники знищують терористів при спробі їх втечі з території України в РФ. Впускають в Україну, правда, без проблем. 

Чисто в стилі НКВС, по-путінськи. Терористи повинні знати: вхід на Донбас – рубль, вихід – два. Легко увійти, та непросто вийти: попереду вогонь сил АТО, позаду – вогонь російських «друзів». Ласкаво просимо в пекло».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів