КГБісти отримують у 10-20 разів більші пенсії, ніж політв’язні, – Володимир Горовий

13:43 7 листопада 2013 р.

Голова Львівської обласної організації Спілки політв'язнів України Володимир Горовий розповів, що на Львівщині тільки Львівська міська влада надає матеріальні допомоги колишнім воїнам УПА: колись 500, а тепер 1000 грн.

Міськрада Львова також пообіцяла, що символічні доплати до мізерних пенсій матимуть і колишні політв'язні - коли їм виповниться 85 років. У Львові таких ветеранів є аж 19. Ніякої іншої допомоги з боку держави колишні політв'язні не мають.
 
Мізерні пенсії колишніх політв'язнів радянського режиму у 10-20 разів менші від пенсій у незалежній Україні-державі тих, хто допитував, судив і охороняв політв'язнів, підтвердив Володимир Горовий.

«Колишні політвязні, депортовані, їхні діти дотепер у великій біді. Вони дістають мізерну пенсію. Усі наші намагання, прохання, протести, листи до влади – допомогти, дати надбавки, підвищити пенсії повернулися відписками. Від держави ми не можемо дочекатися навіть пробачення»,- наголосив у відеопрограмі Львівського прес-клубу "6 хвилин про" Володимир Горовий.

«Коли в мене знайшли «три мішки анирадянщини», в тому числі працю Валентина Мороза «Репортаж із заповідника імені Берії», то слідчий  КГБ увесь час повторював: «Ми вас запакуємо в заповідник імені Берії. Дружина буде сухарі вам сушити». Але парадокс в тому, що коли було проголошено відновленння України в 1991 році, я у львівській пресі читаю, що той же слідчий «мій» працює в Службі безпеки України. Однак всі мої намагання знайти телефон чи його адресу були марними. Цим людям дали не лише пенсії, їх ще й засекретили», - наголосив Володимир Горовий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів