Керівництво України закликає російських диверсантів скласти зброю і повертатися додому, – РНБО (відео)

21:12 16 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій заявив у понеділок за результатами засідання РНБО: «Україна готова дати можливість російським диверсантам скласти зброю і залишити територію».

Агенція «Інтерфакс-Україна» цитує сьогодні, 16  червня, в повідомленні «Україна готова дати можливість російським диверсантам скласти зброю і залишити територію, – секретар РНБО»:

«Україна готова дати можливість російським диверсантам скласти зброю і залишити територію, заявляє секретар РНБО Андрій Парубій.

«Ми наголошуємо як держава, що наша мета – не війна, наша мета – мир. Ми виступаємо за те, щоб бойовики, російські диверсанти самостійно склали зброю, щоб вони змогли залишити територію України, й на тих територіях, де сьогодні відбувається дестабілізація і сутички, ми змогли якнайшвидше підтримати наших громадян для реабілітації після того страшного потрясіння, яке принесли в нашу державу бойовики, котрі прийшли ззовні, й екстремістські групи, які діють на території України», – сказав А.Парубій на брифінгу після засідання РНБО України увечері в Києві в понеділок.

Він наголосив, що мирний план має бути втілений як можливість для членів незаконних озброєних формувань скласти зброю. «Очевидно, на певному етапі проведення нашої операції буде запропоновано такий варіант... і буде надано чітко визначений термін на виконання цього плану», – наголосив А.Парубій.

На уточнювальне запитання, про які терміни йдеться, секретар РНБО зазначив, що «йдеться про період від п’яти до семи днів». «Це період нетривалий», – резюмував А.Парубій і додав, що про конкретні терміни повідомить президент України Петро Порошенко. За словами секретаря РНБО, ця ініціатива влади України є гуманітарною місією, яка дасть змогу уникнути жертв серед мирного населення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів