Керівництво України домовилося про постачання летальної зброї з 11 країнами ЄС, – Президент (відео)

21:45 13 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: elknews.ru

Петро Порошенко повідомив у п’ятницю: ««У нас ухвалені договори про постачання зброї, в тому числі летальної, з 11 європейськими країнами».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Порошенко заявив про постачання летальної зброї з Європи», – повідомили сьогодні, 13 березня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1», конкретизуючи при цьому:

«Україна протягом останнього року пережила еволюцію в стосунках із США і Євросоюзом. Про це під час ексклюзивного інтерв'ю ТСН заявив президент України Петро Порошенко.

За його словами, коли рік тому знищена режимом Януковича українська армія починала спротив терористам на Донбасі, про неї говорили, що «половина в ній агенти ФСБ, половина – корупціонери». Глава держави наголосив, що така репутація приблизно відповідала дійсності. І зв'язуватися з підтримкою такою армії на Заході ніхто не хотів.

Порошенко також акцентував: «З цього я починав своє президентство».

Однак після цього вдалося домогтися зняття європейського ембарго на поставки зброї в Україну. І держава на сьогодні має джерела для забезпечення боєздатності війська.

Президент запевнив: «У нас ухвалені договори про постачання зброї, в тому числі летальної, з 11 європейськими країнами».

При цьому він не схотів називати ці країни, мотивуючи це питаннями довіри і делікатністю ситуації. Щодо США Порошенко пояснив, що про відмову від постачання летальної зброї не йдеться.

«Американці, – твердить він, – постачатимуть «оборонну зброю». Ми отримаємо бронетехніку, безпілотні літальні засоби, контр-батарейні станції. Це саме те, що нам потрібно. Як тільки і не дай Боже противник порушить мінські угоди – ми одразу отримаємо всю зброю. Всі гарантії цього досягнуті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів