Каплички біля Генконсульства Росії у Львові місцева влада не хоче

17:07 5 вересня 2013 р.

Фото до новини

УНА-УНСО подала клопотання до Львівської міської ради про дозвіл на cпорудження каплички і пам'ятного знаку для вшанування українців, які загинули на території Росії.

Про це сьогодні, 5 вересня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі розповів голова Всеукраїнської організації УНА-УНСО Юрій Шухевич, Герой України.

За словами Юрія Шухевича, цей намір підтримують також мешканці навколишніх будинків, однак Личаківська районна адміністрація міста Львова заперечує на це, оскільки, на думку прокуратури, камінь на місці майбутньої каплички встановлений незаконно. А на цьому камені вже написано: «Тут буде побудована каплиця пам’яті українців, які загинули на території Росії».

Юрій Шухевич переконаний, що на таку негативну позицію різних гілок місцевої влади вплинуло Генеральне консульство Російської Федерації у Львові.

Голова Львівської міської організації УНА-УГСО Ярослав Свелеба сказав, що там заплановано будувати не церкву, а невеличкий пам’ятний знак – «Книгу пам’яті», а капличка не виходитиме за межі клумби.

На думку Юрія Шухевича, капличку не вдасться збудувати до Покрови, як було заплановано, проте УНА-УНСО організує збір коштів на це будівництво.

Голова ЛОО УНА-УНСО Петро Байса сказав, що до унсовців телефонують невідомі особи, які називають себе представниками  правоохоронних органів і вимагають відмовитися від наміру будувати капличку біля російського консульства. 

23 серпня, Львівська обласна організація УНА-УНСО пікетувала Генеральне консульство Росії у Львові (вул. Левицького, 95) з вимогою визнати Голодомор 1932-33 рр. геноцидом української нації. Генеральний консул Росії у Львові Олег Астахов не вийшов до пікетувальників отримати це звернення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів