Канцлер Німеччини Ангела Меркель пригрозила Путіну не перешкоджати поставкам зброї зі США в Україну, – ЗМІ

11:42 9 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента Росії визначитися до середи зі ставленням до мирного плану по Україні, інакше вона не буде перешкоджати планам США постачати летальну зброю в Україну.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента Росії Путіна визначитися до середи зі ставленням до мирного плану по Україні, інакше не буде перешкоджати планам США з постачання летального зброї в Україну. Про це, як передає сьогодні, 9 лютого, інформаційна агенція «РБК-Україна», повідомляє «Wall Street Journal» з посиланням на свої джерела в дипломатичних колах.

«Меркель вважає, що на зустрічі «нормандської четвірки» в Мінську в середу Путін повинен погодитися з мирним планом, який йому запропонували Німеччина і Франція. За їх словами, в тому випадку, якщо Росія на мінському саміті відкине нову «дорожню карту», Меркель пригрозила введенням нових санкцій проти російських компаній і розширенням списку осіб, чиї рахунки за кордоном будуть заморожені», – передає також «РБК-Україна».

«Меркель також заявила Путіну, що у разі відмови Росії від мирного плану, Німеччина не буде перешкоджати планам США з постачання летального зброї на Україну. При цьому канцлер ФРН офіційно заявляє, що виступає проти цієї ідеї», – передає також «РБК-Україна», яка нагадує при цьому:

«Частина мирного плану в суботу розкрив президент Франції Франсуа Олланд. В інтерв'ю «France 2» він повідомив, що документ передбачає створення демілітаризованої зони від 50 до 70 км і «досить широку» автономію для регіонів Донбасу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів