Кандидати в президенти знають свої реальні рейтинги, але приховують їх, – партактивіст у Львові

18:16 20 липня 2018 р.

На світлині (зліва направо): Віталій Ковтун і Богдан Панкевич.

На світлині (зліва направо): Віталій Ковтун і Богдан Панкевич.
Фото: Львівський прес-клуб.

Кандидати в президенти, які зараз оприлюднюють свої високі рейтинги, здійснили фальстарт. Їхні дії призведуть до того, що виборці, які мають намір взяти участь у голосуванні, ближче до виборів займуть пасивну позицію.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 20 липня, під час засідання громадського прес-центру на тему: “Форсоване оприлюднення соцдосліджень про рейтинги кандидатів у президенти. Розбіжності в результатах: причини і наслідки”, яке відбулося у Львівському прес-клубі, заявив член політради Української Галицької Партії Богдан Панкевич.

- Істерія передвиборної гонки – це один з маніпулятивних інструментів створення постійного шуму та тиску на людей, які цікавляться рейтингами політиків. Йдеться про те, аби створювати якусь напругу в той час, коли частина виборців ще не цікавиться кандидатами, а ще частина – ще не визначилася. Тому є загроза, коли справа вийде на фінішну пряму, то виграє президент абсолютної меншості, - вважає Богдан Панкевич.

Він каже, що не може зрозуміти, чому ця “соціологічна істерія” розпочалася так швидко.

- Ближче до виборів у людей проявиться втома. І навіть ті, хто вже визначився, можуть зайняти пасивну позицію і не піти на вибори, - застерігає член політради Української Галицької Партії.

Водночас, на його думку, маніпуляціями результатами соціальних  досліджень займаються саме штаби кандидатів, а не агенції, які роблять опитування.

- Як ставити питання, як інтерпретувати, як формулювати – це все комерційні замовлення. На жаль, всі ці технології не спрямовані на зміну пострадянської системи влади. Вони мають за мету привести свій клан до влади. І ми надалі бачимо ті самі обличчя, які бачили впродовж багатьох років, - говорить Богдан Панкевич.

Голова Львівської обласної організації партії «Сила людей» Віталій Ковтун  зазначив, що всі нині оприлюднені рейтинги показали їхнім замовникам, що жоден з них не досяг абсолютної першості.

- Велика кількість оприлюднених результатів говорить про невпевненість кандидатів в тому, що хтось із них відірвався від суперників. Найбільша проблема для усіх учасників цього рейтингового вимірювання є в тому, що нічого не відбувається. З цього можна зробити висновок, що вибори будуть надзвичайно емоційними, - вважає Віталій Ковтун.

На його думку, кандидати та їхні штаби володіють реальними результатами. Але публіці показують прикрашені.

- Кандидати непокояться, що не зможуть втягнути виборців у виборчий процес та переконати голосувати саме за себе. Вони мають точні дані щодо своїх рейтингів. А те, що ми обговорюємо – це те, що з’явилося в медіа. Ці цифри мають свою маніпулятивну мету, - говорить Віталій Ковтун.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів