Кандидати в нардепи в 115 окрузі хочуть скасувати звання, забрати в депутатів квартири та звільняти прогульників

16:26 13 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Усі квартири та грошові компенсації, які отримали всі депутати всіх каденцій, починаючи з 1991 року, нардепи повинні повернути.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції-бліц-дебатів кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 115, які відбуваються в рамках громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) заявив самовисуванець Володимир Роп’як.

- Ми не давали права депутатам самим собі призначати пільги.  Це соціальна справедливість і квартири повинні бути повернуті. Люди обираються на тимчасовий термін, отримують тимчасове житло, закінчилися повноваження, здали і – до побачення, - каже він.

Також Володимир Ропяк вважає, що депутата за відсутність більше трьох годин на засіданні комісії чи засіданні парламенту без підтверджуючих документів (листка непрацездатності чи відрядної посвідки) треба звільняти з роботи, як звільняють звичайних громадян, бо так записано в законі. І заборонити пожиттєво займати виборні посади.

- Усі ми ходимо на роботу. А наші депутати можуть не з’являтися місяцями, сидіти за кордоном. При цьому отримувати зарплати і пільги, - вважає претендент на депутатське крісло.

З ним не погоджується його опонент в окрузі, висуванець від політичної партії «Воля» Данило Дерега.
- Ми не повинні скочуватися до тез «отобрать и поделить». Те, що в свій час було багато зловживань на предмет цього житла – це факт. Але огульно заявити, що зараз ми це все повернемо. А в який спосіб? – Данило Дерега не бачить, як реально виселити депутатів.

Він також вважає звільнення нардепів за прогули – це вже перегин. Хоча погоджується, що депутати мають бути взірцем. А виборці самі повинні визначитися, чи варто віддавати голоси за тих, хто прогулює роботу.
Єдине, в чому зійшлися опоненти в окруі, у тому, що варто скасувати всі звання для діячів культури. Такий пункт записаний у передвиборній програмі Володимира Роп’яка. Його підтримав Данило Дерега.  

- Не потрібно тим же голлівудським зіркам присвоювати звання народний артист США. Він як актор є популярним, або не популярним, він або має звання, або не має, - каже Дерега.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів