Кабмін закидає держустанови, ЗМІ та поштові скриньки «темниками»

14:55 29 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: svit24.net

Уряд поширює агітаційну інформацію про те, як «турботлива» влада не підписала «загрозливу для економіки» Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Ця інформація надходить в державні установи та провладні ЗМІ у вигляді «темників», а також на листівках, які кладуть у кожну поштову скриньку. Про це заявила голова Львівської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ірина Сех.

«Державні установи та провладні ЗМІ отримують так звані «Тези і довідкові матеріали» для використання у коментарях. Там йдеться про те, що рішення уряду про відмову від підписання Угоди про асоціацію з ЄС – не політичне, а пов’язане із загрозами для економіки, яких «добрий» уряд не може допустити. Там є також вказівки, як пояснювати раптовість рішення уряду, є цифри, які свідчать про вигоду від участі у Митному союзі та втрати від асоціації з ЄС, і запевнення в тому, що влада і далі рухатиметься шляхом євроінтеграції.

За цими «темниками» змушені працювати державні та провладні телеканали. Тобто на наших очах відбувається тиск на журналістів, спроба ручного керування ЗМІ», - зазначає Ірина Сех.

За словами народного депутата, листівку схожого змісту 28-29 листопада поширили через пошту. «Листівки на дорогому папері, надруковані в кольорі, написані від імені уряду, але без жодних підписів та вихідних даних. Їх знаходять жителі Львівщини у поштових скриньках разом із передплатними виданнями. Уряд зі своєю безглуздою агітацією намагається залізти в кожну шпарину», - зазначає Ірина Сех.

За її словами, листівки поширено в «партизанський спосіб». «Не відомо, хто їх видав, за які кошти, за чиєю вказівкою їх розповсюджували. Є підстави вважати, що це зроблено за бюджетні кошти», - зазначає народний депутат.

 Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів