Інавгурація новообраного Президента України відбудеться 20 травня

11:35 16 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Урочисте засідання Верховної Ради, на якому має скласти присягу новообраний Президент України Володимир Зеленський, відбудеться 20 травня.

Про це йдеться у постанові №10270-2, за ухвалення якої проголосували 315 народних депутатів за мінімально необхідних 226-ти. Згідно з ухваленою постановою, урочисте засідання Верховної Ради з приводу складення присяги на вірність Українському народові новообраним Президентом України Володимир Зеленським розпочнеться 20 травня о 10:00 у залі засідань парламенту.

Про це повідомили в четвер, 16 травня, в агенції новин «Укрінформ», де також нагадали: «У Верховній Раді були зареєстровані вісім проектів постанов щодо дати проведення інавгурації – 17, 19, 20, 26, 28 травня та 1 червня. При цьому було відкликано один із документів, який пропонував провести урочисте засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом 1 червня».

«Володимир Зеленський наполягав на даті 19 травня, і звертався до Верховної Ради з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день. Деякі політики, історики, активісти наполягали, що 19 травня – вкрай невдала дата для інавгурації новообраного глави держави, оскільки ця дата є Днем пам'яті жертв політичних репресій», – повідомляє Укрінформ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів