Європі - YES, Митному союзу - NO?

18:33 18 вересня 2013 р.

10-а Ялтинська щорічна зустріч «Україна та світ в епоху змін: фактори успіху», організована «Ялтинською європейською стратегією» (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, відбудеться в історичному Лівадійському палаці Ялти з 19 по 22 вересня 2013 року.

Більше 250 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з понад 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їх вплив на Україну, Європу та світ. Президент України Віктор Янукович і президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте офіційно відкриють 10-у Ялтинську щорічну зустріч 20 вересня. Перші особи двох країн представлять своє бачення можливостей створення синергій для Європи. 

Основною темою 10-го Форуму Ялтинської європейської стратегії стануть фактори успіху, які є фундаментом сильних, конкурентоспроможних, самодостатніх і правових держав та суспільств. Інші теми дискусій, що увійшли до порядку денного цьогорічного форуму YES, включають глобальну економіку, енергетичну безпеку, загрози та інновації, що змінять наше життя, а також тему лідерства. Особливу увагу буде приділено майбутньому Європи та перспективам України щодо інтеграції до європейських структур та співпраці з ними.

У дискусіях форуму візьмуть участь міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт; Європейський Комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле; Радник Президента Російської Федерації Сєргєй Глазьєв; віце-прем’єр-міністр Республіки Казахстан Кайрат Келімбетов; Президент України (1994 – 2005) Леонід Кучма; Президент Республіки Польща (1995 – 2005), Голова Ради YES Александр Кваснєвський; 54-й Прем’єр-міністр Італії (2011 – 2013) Маріо Монті; Генеральний Секретар Інтерполу Рональд Ноубл; Генерал Армії США у відставці, Директор Центрального розвідувального управління США (2011 – 2012) Девід Петреус; 30-й губернатор штату Нью-Мексико (2003 – 2011), 9-й державний секретар США з питань енергетики (1998 – 2001) Білл Річардсон; Канцлер Федеративної Республіки Німеччина (1998 – 2005) Герхард Шрьодер; Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки (1999-2009), член Наглядової Ради YES Хав'єр Солана; Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський; Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Занньєр.

Окрім Президента Віктора Януковича, Україну в дискусіях 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі також представлятимуть прем'єр-міністр України Микола Азаров, віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко, міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Продовжуючи залучати до глобальних дискусій Ялтинських щорічних зустрічей українську молодь, Фонд Віктора Пінчука вп’яте запросив до участі у форумі 30 стипендіатів програм Фонду «Завтра.UA» та «Всесвітні студії», які були відібрані на конкурсній основі з понад 1 500 кандидатів зі всієї України. Українські студенти та молоді фахівці зможуть стежити за роботою форуму, а також матимуть нагоду поспілкуватись з його ключовими спікерами та сформулювати своє бачення стосовно майбутнього України та Європи.

У цьому повідомленні від YES часто зустрічається словосполучення "Широка Європа". Напевно, мається на увазі Європа від західного берега Португалії і до східного берега Росії. Якщо так, то розмова йтиме про дуже віддалене майбутнє, яке навряд чи побачать головні спікери цієї дискусії. Хіба що студентам поталанить - і то дуже сумнівно. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів