Європарламент закликав зняти обмеження на удари по рф

14:38 19 вересня 2024 р.

Фото до новини

Депутати Європейського парламенту закликали країни Європейського союзу (ЄС) зняти обмеження на використання Україною західного озброєння для ударів по території Росії.

Про це йдеться на сайті Європарламенту, пише DailyLviv.com.

Згідно з результатами голосування:

  • резолюцію підтримали 425 депутатів;
  • 131 - виступили проти;
  • 63 - утримались.

Відповідно до резолюції, Україна потребує зняття вищезгаданих обмежень, щоб повною мірою реалізувати своє право на самооборону й не бути вразливою до нападів на своє населення та інфраструктуру.

У тому ж числі в парламенті підкреслили, що дефіцит боєприпасів, озброєння й обмеження на їх використання - можуть підірвати зусилля в питанні підтримки, які були зроблені до цього часу. Депутати вкотре закликали ЄС виконати обіцянку 2023 року щодо постачання 1 мільйона боєприпасів, а також прискорити постачання озброєння, систем протиповітряної оборони (ППО) й крилаті ракети Taurus.

"Вони (депутати, - ред.) також підтверджують свою позицію, що всі країни ЄС і союзники по НАТО повинні колективно і індивідуально взяти на себе зобов'язання витрачати щонайменше 0,25% свого ВВП щорічно на військову допомогу Україні", - зазначається на сайті Європарламенту.

Нагадаємо, Німеччина передає Україні новий пакет допомоги. Уряд Німеччина у четвер, 19 вересня, оголосив про новий пакет допомоги для України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів