Європарламент закликав Росію припинити тиск на Україну

15:47 12 вересня 2013 р.

Фото до новини

А Єврокомісію – до конкретних дій із цього приводу

Європейський парламент схвалив сьогодні, 12 вересня, резолюцію, в якій зажадав від Росії припинити тиск на Україну, а від виконавчого органу ЄС Європейську комісію – конкретних дій на підтримку країн Східного партнерства.

Як повідомляють «Коментарі:», документ, який підтримали усі головні політичні партії парламенту, закликав також Європейську службу зовнішніх дій розглянути ті питання українсько-російських відносин, що «виходять за рамки виключно комерційного аспекту».

У своїй сьогоднішній резолюції «Європарламент висловлює також жаль тим фактом, що з наближенням Вільнюського саміту Східного партнерства, зростають різні типи тиску на країни Східного партнерства, що досягають фінальної фази переговорів про підписання чи парафування їх угод про асоціацію; вважає цей тиск неприйнятним; більше того, вірить, що прогресивна інтеграція країн-партнерів з ЄС є сумісною з продовженням їх гарних відносин з Росією».

А відтак «чітко наголошує, що вільний вибір країн Східного партнерства, який не має жодного негативного впливу на торгівлю з Росією, не повинен призводити їх до таких наслідків як торговельні заходи, візова політика, мобільність працівників, втручання у заморожені конфлікти».

Депутати Європарламент висловили підтримку підписанню й парафуванню на Вільнюському саміті тих угод про асоціацію з країнами Східного партнерства, які будуть готові для цього. А також закликали Єврокомісію «послати сильний сигнал підтримки усім країнам-членам Східного партнерства в їхніх євроінтеграційних прагненнях».

Щоправда, водночас у резолюції міститься заклик до країн Східного партнерства продовжити необхідну роботу для підготовки до підписання чи парафування угод.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів