Європарламент продовжить місію Кокса-Квасневського

16:30 29 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Це питання обговорюватиметься 5 грудня на конференції президентів.

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що місію екс-президентів Пета Кокса та Александра Квасневського в Україні буде продовжено. Як повідомив Шульц в інтерв'ю журналістам після саміту під час прес-конференції у Вільнюсі, для нього це було "сюрпризом", але "практично всі, хто виступав, наприклад канцлер ФРН Ангела Меркель, дуже чітко, високо оцінили місію Кокса-Квасневського", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми погодилися, що після подій тут, після того, як угоду не було підписано, ми не повинні створювати вакуум і дірки в діалозі, який на урядовому рівні був важким. Для мене як президента Європейського парламенту буде не складно відправити місію, щоб продовжувати місію, в якої є довіра з усіх сторін", - пояснив він.

А Кокс повідомив, що це питання обговорюватиметься 5 грудня на конференції президентів.

"Висловлювання, які було зроблено сьогодні під час саміту, засвідчили, що ймовірно найближчим часом у якійсь формі місію буде відновлено. Ми маємо подивитися на умови її продовження. Але ймовірність її відновлення дуже висока", - сказав політик.

Перед цим лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що українська опозиція проситиме європейську сторону продовжити роботу місії спостерігачів Європарламенту: "Ми просимо Європарламент, європейських партнерів продовжити місію Кокса - Кваснєвського в Україні". 

Про це повідомляє Newsru.ua

Раніше, 28 листопада, євродепутат, віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський після засідання фракції ЄНП в переддень саміту "Східного партнерства" в литовській столиці заявив, що місія Європарламенту на чолі з Коксом і Кваснєвським "зазнала поразки" і немає сенсу продовжувати її в нинішній формі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів