Євромайданівці затримали капітана-провокатора (доповнено відеосюжетом)

19:51 8 грудня 2013 р.

Фото до новини

У нього вилучили службове посвідчення й табельну зброю.

Євромайданівці затримали на вулиці Липській у Києві провокатора, котрий, як передає кореспондент УНІАН, за словами мітингувальників, почав необгрунтовано штовхатись і вчиняти силові дії щодо працівників міліції, котрі охороняли вулицю Садову. За інформацією мітингувальників, затриманий також проводив відеозйомку свого конфлікту з міліціонерами.

Сам затриманий на даний момент утримується від будь-яких коментарів. Мітингувальники заявили також, що викликали для документування дій провокатора наряд міліції.

Натомість «Українська правда» уточнює:

«Мітингувальники затримали співробітника УДО (управління державної охорони. – «ЩЛ») капітана Івана Літвака зі зброєю, який провокував міліцію. Удошник у цивільному, але каже, що він при виконанні обов'язків. За словами мітингувальників, у нього були при собі табельна зброя, навушник та інші пристрої.

«Він підійшов до кордону міліції і людей, які стояли між міліцією та мітингувальниками. Почав намагатися пройти через кордон. Накинувся на міліціонерів, почав виштовхувати їх, - розповіли мітингувальники в ефірі Громадського.ТВ.

Як можна зрозуміти зі свідчень, він намагався втекти. Тому мітингфувальники збили його з ніг і затримали.

Спочатку удошник казав, що лише проходив повз акцію протесту. У нього вилучили зброю. Люди вирішили відвести удошника на Майдан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів