Євромайдан – це Божий проект, – владика УГКЦ

16:07 3 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 4ubuk.blogspot.com

Єпископ-помічник Львівський Венедикт (Алексійчук) вважає його одним з етапів цивілізаційного розвитку України, який має на меті змінити наш народ.

Про це він сказав у інтерв’ю «Католицькому оглядачу». Зокрема владика Венедикт запевнив:

«Майдан – це не ціль, це засіб, через який, я впевнений, Бог змінює наш народ. Я вбачаю руку Господа, що діє в тому всьому».

За словами єпископа-помічника, нині в Україні проходять процеси одного з етапів цивілізаційного розвитку нашої держави. Владика Венедикт стверджує також:

«Що більше бачу, що коли політики і суспільні діячі не до кінця знають, як цей процес виглядатиме далі, як ним керувати, не мають чітких планів, що робити, то більше переконуюсь, що це Божий проект, я б сказав навіть «Божий бізнес». А Божий проект ніколи не завалиться. 

Господь почав цей проект з нашою любою Україною двадцять років тому, а тепер все робить для того, щоб вона дозрівала як держава. Я глибоко переконаний, що Україна має свою місію в Європі та у світі.

Не можна сказати, що тільки у нашого народу є якась «супермісія», бо кожен народ має своє покликання у цьому світі. Але я впевнений, що з тими процесами, які нині відбуваються на Україні, Україна має свою специфічну місію для всіх сусідів, як і для західних, так і для східних. Бог хоче щось змінити в нашій рідній державі та у світі».

Про це інформує сьогодні, 3 січня, портал «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів