Євромайдан розганяв донецький, луганський і кримський "Беркут"

18:46 30 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Активістів Євромайдану сьогодні вночі розганяв донецький, луганський і кримський "Беркут", повідомило УНІАН поінформоване джерело. "Наскільки я знаю, там працював донецький, луганський і сімферопольський Беркут", - зазначив співрозмовник агентства, додавши при цьому, що столичні правоохоронці в "цій ганьбі участі не брали, а навпаки, як могли, допомагали людям втекти від побоїща".

На відеозаписах, оприлюднених в інтернеті, видно, як бійці "Беркута" витісняють людей з-під монументу Незалежності, при цьому б'ючи їх кийками. На кадрах також видно людей із закривавленими обличчями. Головний лікар київської міської станції швидкої медичної допомоги Анатолій Вершигора повідомив, що після силового розгону Євромайдана в центрі Києві за медичною допомогою звернулися 35 осіб.

Раніше повідомлялося, що п'ятеро осіб, які постраждали після розгону Євромайдана в Києві, госпіталізовані з Шевченківського районного відділення міліції.

Увечері 29 листопада учасники київської акції прийняли резолюцію, призначивши народне зібрання на полудень 1 грудня. Мітингувальники також зажадали відставкипрезидента України Віктора Януковича й запропонували створити координаційну раду Євромайдана.

Сьогодні вночі, близько 4 ранку, беркутівці оточили площу, а потім силою витіснили мітингувальників. При цьому, як відзначають очевидці, силовики били всіх підряд.

Про це повідомив Кореспондент.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів