Євромайдан охороняють декілька тисяч ветеранів спецназу

15:04 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ngo.donetsk.ua

Це в основному ветерани афганської війни, деякі воювали і в Чеченії.

«Портал неполітичних новин NGO.DONETSK.UA» інформує сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «Спецназ вийшов на вулиці Києва, щоб охороняти Євромайдан від «Беркута»:

«Незважаючи на заборону міністра МВС Захарченка бити мітингувальників, на охорону барикад у центрі Києва вийшли професіонали – спецназівці. Це в основному ветерани афганської війни, деякі воювали і в Чечні.

Комендант Петро, який представився чинним севастопольським військовим капітаном, розповів ЗМІ подробиці. За словами Петра, він приїхав до Києва у відпустку.

Хотів відпочити, як каже капітан, але вийшли з одним на Майдан і потрапили в самий епіцентр подій. Петро каже, що своїми очима бачив, як « Беркут» оточив мітингувальників і бив.

Після цього друзі стали збирати всіх знайомих армійців – ветеранів спецназу. Уже в ніч на суботу Петро до ранку збирав своїх людей біля Михайлівської.

Ветерани кинули клич по всій Україні. Тепер на Майдані цілодобово чергують 4 групи ветеранів спецназу.

Всього – кілька тисяч бойовиків. У них чіткий план дій.

Перша група, в разі нападу, має забезпечити оборону. Друга, за словами Петра, прикриває її і завдає адекватний удар у разі агресії «Беркута».

Третя охороняє умовний центр. Четверта вступає в дію у разі прориву «беркутівців». Прорвалися – одразу опиняться в кільці. За словами Петра ветерани спецназу в повній бойовій готовності, вони постійно тренуються.

Петро каже, що мирних громадян повинні охороняти професіонали. На організацію оборони Майдану його спонукала картина розгону Майдану в ніч на суботу».

На цю ж тему – публікації «Щоденного Львова» під заголовками «Євромайдан оборонятимуть 500 ветеранів «гарячих точок», «У загони самооборони Євромайдану вже записалися 2800 осіб», «Євромайдан – під охороною учасників бойових дій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів