Євромайдан готові захистити 1,5 тисячі «афганців» (доповнено відеосюжетом)

23:03 7 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ukrlife.tv

300 із них уже охороняють мітингувальників у центрі української столиці.


Відео: TVUKRLIFE

«ГолосUA» інформує сьогодні, 7 грудня, під заголовком «Начальник охорони Євромайдану: при необхідності, до нас приєднаються 1,5 тисячі афганців»:

«Євромайдан охороняють міцні хлопці, яких тренують колишні афганці та військові. Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA розповів сотник Олександр Дідаковський, який командує охороною площі. За його словами, вже кілька днів усіх бажаючих хлопців тренують спеціально навчені люди.

«Вчимо їх марширувати, щоб система працювала злагоджено. Також хлопці вже навчені найпримітивнішим методам оборони. Хочу підкреслити, що ми тренуємося задля нападу, а для можливого нападу «Беркута», - підкреслив він.

Водночас він запевнив, що охорона Євромайдану не відноситься ні до однієї політичної сили.

«Ось дивіться: приходять до нас афганці, їм вже просто набридла ця влада, і вони на добровільних засадахнавчають наших хлопців. Зараз у нашому таборі вже 300 таких афганців, і вони сказали, що при потребі до нас у будь-яку хвилину можуть приєднатися ще 1,5 тисячі ветеранів війни в Афганістані», – додав він.

У свою чергу, він зазначив, що в охорони Євромайдану немає зброї, а в наявності є тільки кийки та палиці.

«Всі ці палиці у нас лежать на складі. Але у випадку настання «Беркута», запевняю вас, ці кийки в лічені хвилини опиняться в руках наших хлопців», – додав. О. Дідаковський.

За його словами, увесь периметр площі охороняють понад 1 тис. осіб.

Підсумовуючи, він також повідомив, що у нього також є своєрідна розвідка. Ці спеціально навчені людивиходять за межі табору, щоб контролювати ситуацію з можливим настанням спецназу МВС.

«Мої хлопці також вже спілкувалися з деякими беркутівцями, які вже починають розуміти, що не можна бити мирний народ - хто б такий наказ не віддавав», – додав О. Дідаковський.

На цю ж тему – попередні повідомлення «Щоденного Львова»: «Євромайдан оборонятимуть 500 ветеранів «гарячих точок», «У загони самооборони Євромайдану вже записалися 2800 осіб», «Євромайдан – під охороною учасників бойових дій», «Євромайдан охороняють декілька тисяч ветеранів спецназу», «До оборони Євромайдану долучили близько 600 силовиків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів