ЄС тисне на українську владу, щоб припинила активні дії на Донбасі й знову оголосила перемир'я – експерт

22:40 5 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: theinternettimes.ru

Про це повідомляє в суботу координатор спільноти «Інформаційний Спротив» і керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» і керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук опублікував сьогодні, 5 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», за його словами, «Декілька слів щодо поточного моменту»:

«Величезний позитив ми спостерігаємо з ранку: сили АТО наступають по всіх фронтах. Терористи деморалізовані і біжать зі своїх «опорних пунктів», як щури з тонучого корабля.

Це те, чого ми так довго чекали і в що вірили. Дай Бог сил нашим хлопцям! 

Але святкувати перемогу рано. Є несприятливі фактори і проблеми:

1. Досить обширні території, які до сьогоднішнього дня умовно контролювалися бойовиками, і на яких поки щонемає контролю сил АТО. Це означає, що терористи мають можливість для відходу, маневру, перегрупування. 

Задається питання: чому по бойовиках, які втікають, не працює авіація? Тут треба розуміти, що терористи щосили використовують цивільний транспорт – наприклад, з Краматорська вони бігли в основному на легкових автомобілях, відібраних у мирного населення. Знищувати все підряд з того, що рухається по дорогах, зрозуміло, ніхто не буде. 

2. Луганськ і Донецьк вже до вечора цього дня будуть набиті бойовиками, які біжать, «під зав'язку». Ми пам'ятаємо те, як важко було відбивати у ворога невеликчкий Слов'янськ, повний мирних жителів. Воювати ж в обласних центрах, враховуючи величезну чисельність мирного населення, буде важче в багато разів. 

В ідеалі – взяти ці міста одразу. Але, боюся, що це неможливо. 

3. Відкрита межа. На превеликий жаль, враховуючи розстановку сил, взяти її під контроль на деяких ділянках також дуже непросто. Тоді як Путін продовжує посилено поставляти найманців і зброю. 

Чи змусять останні успіхи АТО почати згортати таку підтримку з боку Кремля, або, навпаки, Росія кине для роздування м'ясорубки ще більші ресурси – ще питання. 

4. Зовнішньополітичний тиск. З дипломатичних джерел нам відомо, що на українську владу йде дике тиск з боку «дружньої» Європи з метою змусити припинити активні дії на Донбасі і знову оголосити перемир'я.

Заспівувач у цьому «пацифістському» хорі, до слова, – Німеччина. Протистояти цьому тискові з боку деяких країн ЄС дуже непросто. 

Вірю, що всі ці негативні фактори ніяк не вплинуть на близькість нашої повної перемоги. Правда за нами, й це головне».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів